Μελέτη για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου


Τη μελέτη του για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου παρουσίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο. Όραμα του Ρέντζο Πιάνο είναι η σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα, η δημιουργία ενός φυσικού τοπίου που θα αναβαθμίσει ποιοτικά την περιοχή.  Έμφαση έδωσε και στην αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Μοσχάτου -  Καλλιθέας, αλλά και στη δημιουργία πεζοδρόμων που θα οδηγούν στη θάλασσα, ακόμη και παράκτιες πισίνες.

«Η Αθήνα και η Αττική γενικότερα, έχει ένα πολύ μεγάλο δώρο: πολλή θάλασσα μπροστά της. Και είναι ένα δώρο που αυτή τη στιγμή δεν αξιοποιούμε. Έχουμε την πλάτη μας στη θάλασσα. Αυτό που κάνει ιδιαίτερα σημαντική τη σημερινή μέρα και τη δουλειά που έχει γίνει είναι ακριβώς ότι η Αθήνα θα μπορέσει να ανοιχτεί στη θάλασσα και θα μπορέσει να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλο αυτό το μέτωπο», υπογράμμισε, στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Η φιλοσοφία του Ρέντσο Πιάνο «αναφέρεται κυρίως στην αποκατάσταση της σχέσης αστικού ιστού και θάλασσας, δηλαδή της σχέσης που κατήργησε η κατασκευή της υπερυψωμένης λεωφόρου Ποσειδώνος, με τη φυσική και λειτουργική ενοποίηση της περιοχής από το μέτωπο των κτιρίων και τη γραμμή του τραμ μέχρι τη θάλασσα», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος υπήρξε μαθητής του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Τζένοβα.






ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.