Σύναψη εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ε.Ε. και Ν.Κορέας

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, ευρείας κλίμακας, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νοτίου Κορέας, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους. Η συμφωνία, η πρώτη του είδους που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση με ασιατική χώρα, αντικατοπτρίζει "νέες ευκαιρίες εμπορίου και επενδύσεων", για αμφότερες τις πλευρές, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Νότιας Κορέας.

Στην διάρκεια τελετής στη Σεούλ, ο υπουργός Εμπορίου Κιμ Τζονγκ Χουν δήλωσε ότι η συμφωνία "θα φέρει πλησιέστερα τη Νότια Κορέα και την ΕΕ και θα συνεισφέρει στην ευημερία αμφοτέρων των οικονομιών".  Ο ευρωπαίος επίτροπος με αρμοδιότητα το Εμπόριο κ. Κάρελ Ντε Γκούχτ δήλωσε χθες ότι "πρόκειται για την πλέον φιλόδοξη συμφωνία εμπορίου που έχει η συνάψει η ΕΕ και αναμένεται να έχει καταλυτική επίδραση στην αλλαγή των εμπορικών σχέσεων με την Ασία".

Βάσει της συμφωνίας, καταργήθηκε ποσοστό της τάξης του 70% των διμερών εμπορικών δασμών, με πρόβλεψη το ποσοστό να ανέλθει σε 98,7% εντός πενταετίας, διατηρώντας μόνον όσους ισχύουν για ευαίσθητα προϊόντα, όπως το ρύζι. Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της συμφωνίας άρχισαν τον Απρίλιο του 2007 και ολοκληρώθηκαν εφέτος το Μάιο. Σύμφωνα με το κορεατικό Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής αναμένεται αύξηση του διμερούς εμπορίου κατά 20%, μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2010 η αξία του διμερούς εμπορίου ανήλθε στο ποσόν των 66,56 δισ. ευρώ.















ΑΠΟ-protothema.gr ΜΕ Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.