Αύξηση 34% στα κέρδη μετά από φόρους της Revoil το α΄ εξάμηνο


Στην ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2011 προχώρησε o Όμιλος REVOIL.
Σημαντική αύξηση κατά 72.3% εμφάνισαν τα λειτουργικά κέρδη σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου REVOIL κλείνοντας στα € 6.27 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2011 έναντι €3.64 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010 αποτυπώνοντας την αύξηση των πωλούμενων όγκων καυσίμων και των εσόδων από τη ναυτιλία η οποία αντιπροσωπεύει το 1/3 περίπου του συνολικού EBITDA του Ομίλου (€2,05 εκατ.).
Οι πωλήσεις ανήλθαν στα € 436.1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2011 από € 370 εκατ. το αντίστοιχο του 2010 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17.9% λόγω της αύξησης των πωλούμενων όγκων καυσίμων, τις συγκριτικά υψηλότερες τιμές του πετρελαίου διεθνώς αλλά και τη δραστηριότητα του Ομίλου στη ποντοπόρο ναυτιλία. Σε μία αγορά η οποία κινήθηκε με πτώση 6.2% (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης), οι αντίστοιχες πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2011 αυξήθηκαν κατά 10.3% και ανήλθαν στα 445,4 εκατ. λίτρα, έναντι 403,8 εκατ. λίτρα το 2010. Οι πολλές νέες συνεργασίες, η είσοδος του Ομίλου στη λιανική πώληση θέρμανσης και οι ευρείας κλίμακας προωθητικές ενέργειες που ενίσχυσαν σημαντικά τις πωλήσεις διαφοροποίησαν τις επιδόσεις του Ομίλου σε σχέση με το κλάδο.
Το μικτό κέρδος ανήλθε στα €15.27 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2011, σημειώνοντας αύξηση κατά 31.3% συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού €11.63 εκατ. της περσινής περιόδου λόγω της αύξησης των πωλούμενων όγκων, της διαρκούς βελτιστοποίησης του μίγματος πωλήσεων και πελατολογίου και των εσόδων από τη ναυτιλία που ανήλθαν σε € 1.97 εκατ.
Το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος του Ομίλου απόρροια των επενδύσεων για την εξάπλωση του δικτύου πρατηρίων και του προγράμματος rebranding καθώς και του ανοίγματος στην ναυτιλία σε συνδυασμό με τις υψηλές αποσβέσεις, περιόρισαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων στα € 1.61 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2011 από € 1.89 εκατ. το 2010. Τα κέρδη μετά από φόρους, που ενισχύθηκαν από τα κέρδη της ναυτιλίας τα οποία απαλλάσσονται φόρων, ανήλθαν στα €1.46 εκατ. από €1.09 εκατ. το 2010 εμφανίζοντας αύξηση κατά 34%.
Η Ελληνική Αγορά Καυσίμων διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της καθώς τη περσινή χρονιά, που ήταν μία από τις χειρότερες των τελευταίων ετών για τον κλάδο, διαδέχτηκε ένα εξίσου πολύ απαιτητικό 2011 το οποίο δεν δείχνει να διαφοροποιείται προς το καλύτερο δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για τη συνέχεια. Οι αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου διεθνώς, έχουν επιβαρύνει δυσβάσταχτα το κόστος αγοράς των καυσίμων με αποτέλεσμα σε περίοδο κρίσης και οικονομικής αστάθειας η μείωση της κατανάλωσης να συνεχίζεται και οι προοπτικές να παραμένουν δυσοίωνες.
Ο έντονος ανταγωνισμός έχει αναγκάσει τις εταιρείες εμπορίας να περιορίσουν τα περιθώρια κέρδους τους σε μία προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα της αγοράς, ενώ η έλλειψη ρευστότητας διευρύνει το πρόβλημα των επισφαλειών και της γενικότερης αδυναμίας των πρατηριούχων να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τις εταιρείες.
Ο Όμιλος REVOIL σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον πρόσθεσε 78 νέα σημεία πώλησης καυσίμων ενώ με συντονισμένες προωθητικές ενέργειες που προσθέτουν αξία στην κάθε συναλλαγή με τον τελικό καταναλωτή ενίσχυσε τις πωλήσεις του διαφοροποιώντας την πορεία του σε σχέση με τον κλάδο. Η άνοδος των πωλήσεων, ανέβασε το συνολικό μερίδιο αγοράς του Ομίλου στην εγχώρια εμπορία πετρελαιοειδών στο 9%.
Τα Στοιχεία & Πληροφορίες του πρώτου εξαμήνου 2011 μαζί με τις Οικονομικές καταστάσεις της Μητρικής και του Ομίλου αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.revoil.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. www.ase.gr μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α. της Παρασκευής 26 Αυγούστου. Η δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων θα γίνει την Δευτέρα 29 στην ημερήσια Οικονομική Εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ».




ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.