Βουλή:Κίνδυνος μείωσης δρομολογίων προς τα νησιά

Ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς τα νησιά κατέθεσε προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας μελέτης της XRTC για την ελληνική ακτοπλοΐα, όπου αναφέρεται ο κίνδυνος περιορισμού των δρομολογίων προς τα νησιά, ο βουλευτής ζητεί από το υπουργείο να λάβει σαφή θέση σχετικά με το θέμα.

Ο Κωστής Μουσουρούλης επισημαίνει την ανάγκη διαμόρφωσης πλήρους, σύγχρονου και ελκυστικού θεσμικού πλαισίου για τα δίκτυα θαλασσίων μεταφορών και καλεί το αρμόδιο υπουργείο να παρουσιάσει το σχετικό σχεδιασμό του, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται προκειμένου να μην οδηγηθεί σε απομόνωση η νησιωτική Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι η XRTC στη μελέτη που δημοσιοποίησε πρόσφατα σημείωνε ότι «ο κίνδυνος περιορισμού των δρομολογίων από και προς τα ελληνικά νησιά είναι υπαρκτός και δεν αποτελεί απειλή, αλλά αποτέλεσμα απλής ανάλυσης των προβλεπόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων των εταιρειών». Σύμφωνα με τη μελέτη, η Ελληνική Ακτοπλοΐα βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με εκείνη που επικρατούσε στα τέλη της δεκαετίας του '90, ενώ αναμένεται επιδείνωση της πορείας της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο κ. Μουσουρούλης αναφέρει επίσης ότι το θέμα αυτό φέρεται να απασχόλησε και την άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ΣΑΣ στις 02.08.2011, στο οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης, μίλησε για «πρακτικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της ακτοπλοΐας» που θα λυθούν με διάλογο.














ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.