ΟΛΠ: Διάθεση του 23,1% των μετοχών του

H διάθεση του 23,1% των μετοχών του ΟΛΠ μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας αναμένεται να απασχολήσει σήμερα στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Ανωμερίτης, θα παρουσιάσει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για το διάστημα 2012 - 2015, καθώς και την πολιτική του οργανισμού για το 2012, με έμφαση στην κρουαζιέρα, το car terminal και το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.

Ενδιαφέρον
Η παρουσία της Cosco στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά έχει τροφοδοτήσει τις φήμες για πιθανό ενδιαφέρον των Κινέζων να μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ, ενώ στο road show που πραγματοποιήθηκε τελευταία στο Λονδίνο φαίνεται ότι υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά της επενδυτικής κοινότητας για τις προοπτικές της επιχείρησης.

Επιπλέον, επιδείχθηκε ενδιαφέρον ως προς το αν ο οργανισμός προτίθεται να παραχωρήσει σε ιδιώτες δραστηριότητες όπως είναι η κρουαζιέρα και το car terminal, το οποίο με τις νέες υποδομές που απέκτησε έγινε ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου και παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στην in transit κίνηση οχημάτων.

Στο ΕΣΠΑ
Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες, πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναμόρφωση του επιβατικού λιμένα. Στο ΕΣΠΑ θα ενταχθούν όλα τα ώριμα έργα του ΟΛΠ, όπως είναι η επέκταση του λιμανιού προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, η κατασκευή του monorail της νέας συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς, η οποία θα καλύπτει περιμετρικά όλο το επιβατικό λιμάνι, καθώς και η δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής, που θα περιλαμβάνει θεματικά πάρκα και εμπορικές χρήσεις.

Αξιοποίηση
Ο οργανισμός επείγεται να αξιοποιήσει τη σημαντική αύξηση την οποία παρουσίασε φέτος στο λιμάνι η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων και «ποντάρει» σε αυτήν την αγορά ώστε να αυξήσει τα έσοδά του.

Σήμερα, στη συνεδρίαση του διοικητικού, θα εγκριθούν τα έργα που αφορούν την επέκταση των λιμενικών υποδομών για τα κρουαζιερόπλοια προς την πλευρά της Ακτής Μιαούλη.

Εκεί θα δημιουργηθούν δύο νέες θέσεις ελλιμενισμού, ενώ για τις 5 Δεκεμβρίου έχει μετατεθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Παγόδας, στην οποία πρόκειται να κατασκευαστεί ξενοδοχείο πέντε αστέρων.




ΑΠΟ-marinews.gr
Της: Αγγελικής Καλλή
για την Ημερησία

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.