Έτοιμος να κυβερνήσει ο Σαμαράς


«Πέρυσι σας είπα τι προτείνω, φέτος θα σας πω τι θα κάνω», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στην αρχηγική του εμφάνιση από το βήμα της 76ης ΔΕΘ.
Είπε ότι δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά, ούτε θα ακολουθήσει το μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι είπε "χονδροειδή ψέματα" στην 76η ΔΕΘ.

"Δεν φυγομάχησε η Ν.Δ. το 2009 αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές", επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "είπε ψέματα και για το έλλειμμα". Αναφερόμενος, μάλιστα, στη φράση «λεφτά υπάρχουν», παρατήρησε πως ούτε το 2009 υπήρχαν, ούτε σήμερα υπάρχουν.
"Δεν αξίζει να γίνουμε το κλωτσοσκούφι της Ευρώπης" τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την ψυχολογία των Ελλήνων.
Βλέπουμε γύρω μας την κατάθλιψη, είπε.
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στη Στατιστική Υπηρεσία ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα είναι αμείλικτη αν αποδειχθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των οικονομικών στοιχείων του 2009, ενώ θέτοντας το ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να σηκωθεί ξανά, απάντησε «ναι», αρκεί να τα αλλάξουμε όλα.
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε "πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης" το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία, την κατηγόρησε ότι καταδιώκει την ιδιωτική περιουσία και σημείωσε: «Δεν λέω να μην πληρώσουν το τέλος οι πολίτες, λέω ότι δεν έχουν να πληρώσουν», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με το κίνημα "Δεν πληρώνω".
"Θέλουν να μας πουν ότι όλα πάνε καλά και ότι θα βγάλουμε και πρωτογενή πλεονάσματα το 2012; Πως θα γίνει αυτό; Οι ίδιοι πιστεύουν κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω" πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι αδίκως κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και είπε πως τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και Επίτροποι.
"Είμαστε το κόμμα του Μακεδόνα Κώστα Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη" είπε για να χειροκροτηθεί από το ακροατήριο.
Δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην κήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ύστερα από την απαραίτητη προεργασία.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν το έπραξε, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κύπρου και είπε χαρακτηριστικά «εγώ θα το κάνω».
Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα αποκαταστήσει τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας ως επιτελικά και διοικητικά κέντρα άμεσης διεκπεραίωσης, σχεδιασμού κι επενδύσεων δίπλα στον πρωθυπουργό για «να τελειώνουμε με το "ράβε ξήλωνε" της κυβέρνησης Παπανδρέου», όπως είπε.
Αναφερόμενος στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο είπε ότι μόνο κατ' 'ονομα είναι εργασιακή εφεδρεία αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οδηγεί σε μαζικές απολύσεις έναν χρόνο μετά.
Αμφισβήτησε τη δυνατότητα της κυβέρνησης να πληρώσει τον επόμενο χρόνο τις αποζημιώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν, εξηγώντας ότι η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία προβλέπει μία ή δύο τριετίες, στις οποίες θα γίνεται επανεκπαίδευση και δεν σημαίνει απολύσεις.
Πρόσθεσε πως η Ν.Δ. δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει να γίνει η εργασιακή εφεδρεία «αλά ΜΚΟ» με κομματικά κριτήρια.
Τα άλογα της Ιστορίας χλιμιντρίζουν προειδοποιητικά, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ προέτρεψε "Να θυσιαστούμε αλλά να υπάρχει προοπτική, όχι να θυσιαστούμε μάταια".
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει αμέσως τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια για να σταματήσει να είναι η Ελλάδα μαγνήτης μεταναστών.
Η μόνη λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι οι εκλογές, δήλωσε και ζήτησε καθαρή εντολή από τους πολίτες για να κυβερνήσει.
Πρόσθεσε πως όσοι μιλούν για συναίνεση κι εννοούν συγκυβέρνηση τώρα πρέπει να ξέρουν ότι τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αβέβαιες και εύθραυστες.
Για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι με καθυστέρηση ανακάλυψε ότι το εθνικό συμφέρον προηγείται του κομματικού και σε όσα ακούγονται πως όλοι είναι ίδιοι απάντησε: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Παπανδρέου».
Παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής με συνθήματα και χειροκροτήματα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».



Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.