΄’Ερχονται μέτρα για τους αέριους ρύπους πλοίων


Αν δεν υπάρξει γενικότερο πλαίσιο συμφωνίας σε επίπεδο ΙΜΟ τότε η ΕΕ θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων με ορίζοντα εφαρμογής του 2013 για τους αέριους ρύπους των πλοίων σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και επίτροπο μεταφορών της ΕΕ, Siim Kallas.
Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο χάρη σε ερωτήματα ευρωβουλευτών για την περιβαλλοντική πολιτική της ΕΕ.

Το παρήγορο στην υπόθεση είναι ότι μεταξύ των άλλων ο ευρωπαίος επίτροπος αναγνώρισε ότι τα μέτρα μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) από τη ναυτιλία μπορεί να συνεπάγονται πρόσθετο κόστος για ορισμένα τμήματα της βιομηχανίας, αλλά το κόστος αυτό εν μέρει, όπως στη συνέχεια επεσήμανε, θα αντισταθμιστεί από την αναμενόμενη εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή αυτών των μέτρων.
Μάλιστα προς επίρρωση επικαλέστηκε μελέτες του ΙΜΟ, ενώ σημειώνει ότι πριν τη λήψη των μέτρων θα υπάρξει αξιολόγηση των διαφόρων επιλογών και μελέτη των επιπτώσεων μέσω μελετών που έχουν ανατεθεί και σε διάλογο με τους ενδιαφερομένους. 






Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.