Πούτιν: Βόρειο Πέρασμα εναντίον Σουέζ

Αντίπαλο δέος στη διώρυγα του Σουέζ ανέδειξε το Βόρειο Ανατολικό Πέρασμα (Noerthern Sea Route) ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «Arctic Forum» στην πόλη Arkhangelsk, είπε ότι σύντομα ο διάπλους της Αρκτικής μέσω του NSR θα ανταγωνίζεται τη διώρυγα του Σουέζ, καθώς το θαλάσσιο εμπόριο θα πραγματοποιείται ταχύτερα από την Ανατολή προς την Ευρώπη μέσω του νέου αυτού δρόμου.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη διαδρομή μέσω της Αρκτικής ως τη συντομότερη που συνδέει τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης με την Ασία και τον Ειρηνικό. Επισημαίνεται ότι το Noerthern Sea Route (NSR) είναι μία διαδρομή μήκους περίπου 8.600 ναυτικών μιλίων ενώ η διαδρομή μέσω της διώρυγας του Σουέζ φθάνει τα 11.400 ναυτικά μίλια

Θέλω να τονίσω τη σημασία του NSR, ως διεθνούς αρτηρίας μεταφοράς που θα ανταγωνιστεί τις παραδοσιακές εμπορικές γραμμές τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα κράτη και οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν το δρόμο μέσω της Αρκτικής θα αποκομίσουν αναμφισβήτητα οικονομικά πλεονεκτήματα πρόσθεσε. Για να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες μέσω του NSR ο Ρώσος πρωθυπουργός ανακοίνωσε επενδύσεις 38 δισ. ρουβλίων (1,2 δισ. δολ) μέχρι το 2014.

Μεταξύ άλλων σχεδιάζει την επέκταση και αναβάθμιση αλλά και δημιουργία νέων λιμανιών στην περιοχή καθώς και την προσθήκη και νέων παγοθραυστικών στο στόλο και συγκεκριμένα τριών πυρηνοκίνητων και έξι συμβατικών μέχρι το 2020.

Επίσης σημείωσε ότι για το τρέχον έτος θα μεταφερθούν μέσω του NSR πάνω από 700.000 τόνοι εμπορευμάτων και αυτό υπογράμμισε είναι μόνο η αρχή. Τέλος ανακοίνωσε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση στη Δούμα που θα αντιμετωπίζει όλα τα θέματα ναυσιπλοΐας στο NSR.





ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.