Ευ. Μητρόπουλος : Απαιτείται διαρκής εγρήγορση για την πειρατεία

Δεν επιτρέπεται κανενός είδους εφησυχασμός όσον αφορά στις προσπάθειες για τη πάταξη της πειρατείας δήλωσε στο “TheSeaNation” ο γ.γ. του ΙΜΟ κ. Ευ. Μητρόπουλος ο οποίος και παρέθεσε στοιχεία που εμφανίζουν μείωση του φαινομένου το διανυόμενο έτος τόσο σε αριθμό πλοίων όσο και πληρωμάτων που είναι υπό κράτηση.

Έτσι το Φεβρουάριο ήταν υπό τον έλεγχο των πειρατών 32 πλοία και 723 ναυτικοί ενώ προ ημερών ευρίσκοντο υπό τον έλεγχο πειρατών 16 πλοία και 339 ναυτικοί . 


Ο κ. Μητρόπουλος διευκρίνισε ότι υπάρχει περιστολή και όχι έλεγχος του φαινομένου της πειρατείας επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα διαρκούς εγρήγορσης της διεθνούς κοινότητας για την περαιτέρω περιστολή του. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην ανησυχία της ναυτιλιακής κοινότητας για το όλο ζήτημα ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και πάλι την προσφορά και το έργο της πολυεθνικής αεροναυτικής δύναμης που περιπολεί στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη περιοχή του Κόλπου του Άντεν και του Ινδικού Ωκεανού πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση περισσότερες από 20.000 διελεύσεις πλοίων.








ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.