Μ.Φόρος: «Μπορεί να χαθεί και το 2012 για την κρουαζιέρα»

«Ο νόμος για την άρση του καμποτάζ άλλαξε αλά ελληνικά. Υπάρχουν προβλήματα. Μπορεί να χαθεί και το 2012 γιατί τα προγράμματα έχουν εκπονηθεί .Η καθυστέρηση αλλαγής του νόμου δυσκολεύει στο να γίνει home porting o Πειραιάς. Ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοίδης μας είπε ότι θα αλλάξει ο νόμος όμως υπάρχει καθυστέρηση που δυσκολεύει τα πράγματα».
Τα λόγια ανήκουν στον πρόεδρο του ΣΕΕΝ Μάρκο Φόρο ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα
ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία του Συνδέσμου αφού ευχαρίστησε τους αντιπροέδρους Μιχάλη Λάμπρο και τον Μιχάλη Σακέλλη.

«Εκκρεμή το να σταματήσει να ισχύει η σύμβαση για τις εταιρείες κρουαζιέρας που είναι περιοριστική. Μόνο εάν θέλεις να μειώσεις τον αριθμό των πλοίων που έρχονται στη χώρα, και μόνο τότε μπαίνει σύμβαση. Δεν υπάρχει άλλο κράτος του κόσμου που να έχει σύμβαση» τόνισε ο Μ.Φόρος και προσέθεσε:

«- Στη ΓΣ του ΣΕΕΝ στις 12 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν εκτός από τα σημερινά μέλη του Συνδέσμου και τα ταμειακώς εν τάξει μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας τα οποία θα μπορούν να εγγραφούν άμεσα στον ΣΕΕΝ ώστε να εκλέξουμε ένα νέο 12μελές συμβούλιο που θα περιλαμβάνει 4 εκπροσώπους της κρουαζιέρας, 4 εκπροσώπους των ferry διεθνών πλόων και 4 εκπροσώπους της Ακτοπλοϊας.

- Εάν έρθουν 10 πλοία με ξένη σημαία θα βρουν δουλειά 100 Έλληνες. Στην εταιρεία Χανδρής μετά την πώλησή της υπάρχουν 400 Έλληνες ναυτικοί».






ΑΠΟ-marinews.gr 

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.