Προσεχώς φορόλογηση των καταθέσεων στις Ελβετικές τράπεζες

Προχωρούν, σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην οικονομική ιστοσελίδα Capital, οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με τις ελβετικές αρχές για τη φορολόγηση των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία. 

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, “η σχετική συμφωνία που κυοφορείται θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων, πιθανόν και αναδρομικά, με συντελεστή 10%. Αυτό σημαίνει ότι θα εξασφαλιστούν πρόσθετα ετήσια έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους περίπου 80-100 εκατ. ευρώ.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναχωρούν εντός της εβδομάδας για την Ελβετία προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για τη φορολόγηση των καταθέσεων.

Με τη διαπραγματεύση επιδιώκεται να ικανοποιηθεί τόσο η ελληνική πλευρά που επιδιώκει πρόσθετα φορολογικά έσοδα μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής όσο και η ελβετική που επιθυμεί τη διατήρηση του αυστηρού πλαισίου προστασίας της ανωνυμίας των καταθετών που προσφέρει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα.

Η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει τα εξής:

- Οι ελβετικές αρχές θα παρακρατούν φόρο από τους τόκους που αποκτούν οι έχοντες ελληνική φορολογική κατοικία από καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Τα ποσά από αυτόν τον φόρο θα αποδίδονται στην Ελλάδα. Η φορολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει από το 2013 ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και αναδρομική φορολόγηση για τα εισοδήματα από τόκους που απέκτησαν οι Έλληνες στην Ελβετία τα τελευταία χρόνια.

- Το ποσοστό του φόρου θα είναι της τάξης του 10% επί των τόκων.

- Οι ελληνικές αρχές δεν θα μάθουν τα στοιχεία των Ελλήνων που διαθέτουν καταθέσεις στην Ελβετία.

Υπολογίζεται ότι στην Ελβετία βρίσκονται κατατεθειμένα από Έλληνες που φορολογούνται στην Ελλάδα, ποσά ύψους 80 έως 100 δισ. Από τη φορολόγηση των τόκων αυτών των καταθέσεων προβλέπονται για τον κρατικό προϋπολογισμό ετήσια έσοδα της τάξης των 80 έως 100 εκατ. Ευρώ”.


















ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.