Παρακολούθηση – Καταχώρηση θαλάσσιας κυκλοφορίας πλοίων σε ελληνικές θαλάσσιες περιοχές ...

...και λιμάνια (Κοινοτική Οδηγία 2002/59).

- Στο γράφημοα εμφαίνονται αναλυτικά οι καταχωρήσεις κατάπλων (Κ/Τ) πλοίων σε Ελληνικούς λιμένες, καθώς και οι κατάπλοι – απόπλοι (Κ/Τ - Α/Π) πλοίων με επικίνδυνα φορτία ανά μήνα:

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής λειτουργίας της θέσης εργασίας SafeSeaNet που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως (24/7) στο ΚΕΠΙΧ/ΛΣ– ΕΛ.ΑΚΤ., κατά το έτος 2011, καταχωρήθηκαν 127.068 κατάπλοι (Κ/Τ) πλοίων σε Ελληνικά λιμάνια καθώς και 8407 κατάπλοι (Κ/Τ) και απόπλοι (Α/Π) πλοίων που μετέφεραν επικίνδυνα φορτία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίδεται στα πλοία που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία (Hazmat) ενώ τηρούνται συγκεκριμένες διαδικασίες και ειδικές καταχωρήσεις για περιστατικά ρυπάνσεων (ALERT POLREP) και ναυτικών ατυχημάτων (ALERT SITREP). Επισημαίνεται ότι λαμβάνει χώρα αμφίδρομη πληροφόρηση (ανταλλαγή δεδομένων & πληροφοριών) με τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας SSN που λειτουργούν στα υπόλοιπα κ-μ της Ε.Ε.

Από την 01/01/2011, τέθηκε σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία 2009/16/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου των πλοίων από το Κράτος λιμένα, ενσωματώνοντας μία ενιαία διαδικασία τρόπου υποβολής των απαιτούμενων αναγγελιών κατάπλου και απόπλου των υπόχρεων πλοίων.




ΠΗΓΗ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.