Άνοιξε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης στην επιβατηγό ναυτιλία


- Επιστολή ΣΕΕΝ στον αντιπρόέδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Φωτό: Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Απ.Βεντούρης.

Επιστολή προς τον Μιχάλη Λάμπρο, αντιπρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ έστειλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, καταδεικνύοντας ότι στην επιβατηγό ναυτιλία άνοιξε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.


«Προς
κ. Μιχάλη Λάμπρου

Αγαπητέ κ. Λάμπρο,

Αν και θα έπρεπε να το θυμάστε, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ιδρύθηκε το 1921 υπό την επωνυμία τότε «Πανελλήνιος Ακτοπλοϊκή Ένωση» και λειτουργεί ανελλιπώς έκτοτε, όντας η πρώτη ένωση πλοιοκτησίας που λειτούργησε μέσω καταστατικών διαδικασιών στην Ελλάδα.
Ως Πρόεδροι και μέλη του χρημάτισαν κατά καιρούς όλα τα ιστορικά ονόματα της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας.
Το έτος 1975 πλοιοκτήτες της ακτοπλοΐας δημιούργησαν ένα εξειδικευμένο φορέα, την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) και ο ΣΕΕΝ ασχολείτο με την κρουαζιέρα και τους διεθνείς πλόες των επιβατηγών πλοίων.
Όνειρο και προσπάθεια όλων υπήρξε η συνένωση των δύο φορέων μας σε ένα. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε προ ετών και εντάθηκε προ έτους με την παρότρυνση όλων. Μέσα από συλλογική προσπάθεια και αμοιβαίες υποχωρήσεις επιτέλους έγινε πραγματικότητα η συνένωση των δύο φορέων (ΣΕΕΝ και ΕΕΝ) την 12-10-2011.
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών συνένωσης, θέλοντας να διατηρήσετε το δικαίωμα εκπροσώπησης του κλάδου κρουαζιέρας, ως μειοψηφία του κλάδου, ανακοινώσατε την απόσχισή σας για τη δημιουργία ανεξαρτήτου νέας Ενώσεως. Σας καλέσαμε να επιστρέψετε στο ΣΕΕΝ ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την επιβίωση του κλάδου και το αρνηθήκατε.



Στους στόχους της υπό ίδρυση νέας Ενώσεώς σας είναι και η εκπροσώπηση της επιβατηγού ναυτιλίας, όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο κ. Κόντες ως προσωρινός Πρόεδρος.
Στην βιασύνη σας όμως ξεχάσατε ότι υπάρχει η τυπικότητα και η νομιμότητα. Έτσι αναγκαζόμαστε να σας υπενθυμίσουμε τόσο σε εσάς αλλά και κάθε άλλο μέλος της υπό ίδρυση Ενώσεώς σας ότι η νομική υπόσταση κάθε σωματείου άρχεται από την δημοσίευση του καταστατικού του, με τον πανηγυρικό τρόπο που ορίζει ο νόμος. Για τους λόγους αυτούς χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, περίσκεψη και σοβαρότητα όταν μάλιστα εσείς οι ίδιοι μιλούσατε μέχρι πριν από λίγο για συναισθήματα φιλίας, συναδελφικότητας, αδελφοσύνης και για κοινούς αγώνες με το ΣΕΕΝ.
Εμείς ως ΣΕΕΝ αντιπροσωπεύουμε πλέον ολόκληρη την επιβατηγό ναυτιλία της Ελλάδος και την κρουαζιέρα ειδικότερα από το 1921 συνεχώς και αδιαλείπτως και δεν θα απεμπολήσουμε τα νόμιμα και θεσμοθετημένα δικαιώματά μας να αναζητήσουμε ό,τι δικαίως μας ανήκει και ό,τι τέσσερις (4) γενιές σοβαρών πλοιοκτητών οικοδόμησαν με κόπο.
Διασπαστικές πρωτοβουλίες δεν χωρούν πλέον στον κλάδο και δεν βοηθούν τη χώρα μας και την Ελληνική εμπορική ναυτιλία.
Η παρούσα επιστολή επέχει πέραν του ενημερωτικού της χαρακτήρα και θέση καταγγελίας και προειδοποίησης προς οποιοδήποτε μέλος του υπό ίδρυση σωματείου σας, ο οποίος παράτυπα και παράνομα θα ζητήσει δικαιώματα, που δεν έχετε και δεν δικαιούστε ενώ παράλληλα θα καταστήσουν άκυρες τυχόν αποφάσεις συμβουλίων που θα συμμετέχετε υπό οποιαδήποτε ιδιότητα έστω και συμβουλευτική».





Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.