Προτάσεις διάσωσης της ακτοπλοΐας

Η ελληνική ακτοπλοΐα ζητεί  από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τη  λήψη μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η διάσωσή της. 
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι  της ακτοπλοΐας κατέθεσαν προτάσεις στην  επιτροπή που συστήνει οΆδωνις Γεωργιάδης. Όσον αφορά στο περιεχόμενό τους σχετίζονται με τη μείωση του ΦΠΑ στην  ακτοπλοΐα, τη μείωση του χρόνου δρομολόγησης των ταχύπλοων πλοίων καθώς και τηδημιουργία ναυτικού « ΟΑΕΔ».

Ειδικά η πρώτη πρόταση σχετίζεται με τη μείωση του εισιτηρίου η οποία πρέπει να διαμορφωθεί σε λογικά επίπεδα λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα.

Η πρόταση σχετικά με τη μείωση του χρόνου δρομολόγησης των ταχυπλόων  μειώνει το κόστος λειτουργίας των εταιρειών αλλά και βελτιώνει τις αποδόσεις των πλοίων έστω και για μικρό διάστημα.

Σχετικά με το ναυτικό «ΟΑΕΔ» ζητείται η παροχή επιδόματος στους άνεργους ναυτικούς, ανάλογο των υπαλλήλων των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ ο συγκεκριμένος οργανισμός  προτείνεται να χρηματοδοτείται και από το ΕΣΠΑ

Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι υποστηρίζουν πως είναι διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν  γόνιμο διάλογο σχετικά με τις προτάσεις τους για το εταιρικό ναυτολόγιο , για τον εκσυγχρονισμό του Προεδρικού Διατάγματος  για τις συνθέσεις των πλοίων και άλλα θέματα.


ΑΠΟ-newsbomb.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.