Προσεχώς πτώχευση (;)

Νέα σενάρια πιστωτικού γεγονότος και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, διακινούν διεθνή και μη μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον η Ελλάδα να ανταποκριθεί στα ζητούμενα, έτσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στην οικονομία. 

Η σεναριολογία έχει εκτιναχθεί στα ύψη και το γεγονός ότι στο διεθνή τύπο έχουν κάνει την εμφάνιση τους σενάρια περί εκκένωσης υπηκόων άλλων κρατών μελών της Ευρωζώνης, οι οικονομίες των οποίων δεν κινδυνεύουν προς ώρας από Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.

Μάλιστα μερίδα των δημοσιευμάτων κάνει λόγο για προετοιμασία του Foreign Office ανάλογη με εκείνη που είχε γίνει στην αρχή της εξέλιξης αυτού που ονομάστηκε “αραβική άνοιξη” με την δια πλοίων εκκένωση υπηκόων.

Η σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας αλλά και η Σύνοδος των υπουργών Οικονομίας εμφανίζουν τη κρισιμότητα των εξελίξεων στην Ευρωζώνη αλλά και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η όλη προσπάθεια, καθώς για την ελληνική πραγματικότητα η Τρόικα έχει ήδη απευθύνει τελεσίγραφα με στόχο να εξευρεθούν 7 δις πριν από τα μέσα Ιανουαρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη των συζητήσεων για την προσεχή δανειοδότηση της χώρας.

Σε αυτό τον καμβά άλλες πληροφορίες που ήθελαν σήμερα ενόψει της αδυναμίας κάλυψης των ζητούμενων ακόμα και την μερική δέσμευση καταθέσεων και την ανταλλαγή τους με κρατικά ομόλογα έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις εκκλήσεις για επιστροφή καταθέσεων που έχουν διαρρεύσει σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά και επενδύσεων στην ελληνική οικονομία.



jlazarou@theseanation.com










ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.