Στον Βενιζέλο στρέφει τα πυρά της η Ν.Δ. για την παραίτηση των εισαγγελέων


Ρωτά ποια οργανωμένα συμφέροντα προστατεύονται από την κυβέρνηση
Επιμένει στο θέμα της παραίτησης των δύο εισαγγελέων η Ν.Δ. και με σημερινή ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη κ. Κώστα Τζαβάρα στρέφεται κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αφήνοντας υπονοούμενα ότι μεθόδευε την απομάκρυνσή τους γιατί διενεργούσαν έρευνες που αγγίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου


Η Ν.Δ. παραλληλίζει την προσπάθεια κατάργησης της νεοσύστατης Υπηρεσίας Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος με την αντίστοιχη κατάργηση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής, όταν τα πρώτα της πορίσματα δεν ήταν αρεστά στον υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβάρας αναφέρει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε -όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει η Ν.Δ.- τη διενέργεια έρευνας για τις συγκλονιστικές καταγγελίες που περιέχονται στις παραιτήσεις των εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη και προσθέτει ότι είναι επιτακτική ανάγκη -ιδίως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία- να μάθουν όλοι οι πολίτες ποια «οργανωμένα συμφέροντα» και ποιοι «ποικιλώνυμοι εκφραστές τους» κρύβονται πίσω από τις παρεμβάσεις στο έργο της Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος.

Ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι δύο Εισαγγελείς, παρά τον φόρτο και την κρισιμότητα του έργου που επιτελούσαν και παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις τους, στερούνταν της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και γραμματειακής υποστήριξης.

Στρέφεται κατά του κ. Βενιζέλου λέγοντας ότι «ακόμη πιο σοβαρά είναι τα ερωτήματα που αφορούν στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος με την πρόφαση της δήθεν αναβάθμισης του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων Εισαγγελέων. Και αυτό τη στιγμή που ασχολούνταν με ύποπτες υποθέσεις, που αγγίζουν ακόμη και δράσεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Τέλος απευθύνεται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε λέγοντας ότι «πιστεύουμε ότι ο κ. Τέντες αξίζει να συμπεριλάβει στην έρευνά του και τα ερωτήματα αυτά. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας».









ΑΠΟ-protothema.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.