ΝΔ: "Παρακράτηση από το ΝΑΤ της ειδικής εισφοράς και από το Επικουρικό Επιδομα Χριστουγέννων"


Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, με θέμα: «Παρακράτηση από το ΝΑΤ της ειδικής εισφοράς και από το Επικουρικό Επιδομα Χριστουγέννων».

Ειδικότερα:
«κ. Υπουργοί,

Είναι πέραν κάθε αμφιβολίας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους και φυσικά για τους ναυτικούς μας τόσο λόγω της οικονομικής δίνης στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, όσο και εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Ωστόσο η λήψη βεβιασμένων, δίχως πρακτικό όφελος, κινήσεων, όπως η περικοπή των επικουρικών συντάξεων, σίγουρα δεν αποτελεί συνταγή εξόδου από την κρίση. Το μόνο που θα «επιτύγχανε» μια τέτοια κίνηση, είναι η εξαθλίωση των συνταξιούχων ναυτικών και η περαιτέρω αύξηση της ύφεσης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι κάθετα αντίθετη σε πολιτικές οι οποίες οδηγούν τους πολίτες στην απόγνωση. Που πλήττουν ανεπανόρθωτα τους συνταξιούχους ναυτικούς οι οποιοι έχουν συνδεθεί με το θαύμα της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τα αποθεματικά των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των ασφαλισμένων και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα περικόπτει. Αλλά οι παραστάσεις του Θεάτρου του Παραλόγου δεν τελειώνουν εδώ.

Είναι απορίας άξιον γιατί η Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, η οποία κρατείται μηνιαία (παρ.13, άρθρο 44, Ν. 3986/2011), παρακρατήθηκε από το ΝΑΤ και στο Επικουρικό Επίδομα Χριστουγέννων. Και είναι αμφίβολο αν επιτρέπεται η λήψη μιας τέτοιας απόφασης.

Δεν είναι δυνατό και αποδεκτό κάποιοι να παίζουν τόσο με τους νόμους, όσο και τις ζωές των συμπολιτών μας

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:


- Γιατί το ΝΑΤ παρακράτησε την Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης και από το Επικουρικό Επίδομα Χριστουγέννων;

- Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε αυτή την ανακολουθία;


Ο ερωτών βουλευτής,


Ιωάννης Πλακιωτάκης»





ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.