PPRISM: Απεικονίζονται οι επιδόσεις στα λιμάνια

Μέσα στο τρέχον έτος ολοκληρώθηκε το έργο της ESPO το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το οποίο είχε ως στόχο να καταρτίσει έναν κατάλογο δεικτών απόδοσης λιμένων.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου συζητήθηκαν τα πορίσματα της πιλοτικής των 14 δεικτών.


Οι εταίροι του PPRISM αντάλλαξαν επίσης απόψεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παρακολούθηση του έργου, το οποίο απευθύνεται στο τελικό πακέτο εργασίας (WP4).

Το output του WP4 συνίσταται σε μια πρόταση που ορίζει πώς το «Ευρωπαϊκό Λιμενικό Παρατηρητήριο» θα λειτουργήσει στην πράξη, αντιμετωπίζοντας κρίσιμα στοιχεία, όπως η αποστολή, το πεδίο εφαρμογής του Παρατηρητηρίου και τις κύριες λειτουργίες.

Το PPRISM θα παραδώσει τα θεμέλια ενός Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα λιμάνια, το οποίο ουσιαστικά θα λάβει τη μορφή μια ευρωπαϊκής απεικόνισης του λιμενικού τομέα.

Πρόκειται ουσιαστικά για το Ευρωπαϊκό Λιμενικό Παρατηρητήριο το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των συνολικών επιδόσεων του ευρωπαϊκού συστήματος λιμένων.

Επιπλέον, θα παρέχει μια επικαιροποιημένη εικόνα του λιμενικού τομέα όσον αφορά τα μοντέλα διακυβέρνησης και της δομής της αγοράς.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το Παρατηρητήριο θα συλλέγει στοιχεία για τη συμπλήρωση μιας σειράς από δείκτες που θα παρουσιάζονται με τη μορφή δημόσιας ηλεκτρονικής απεικόνισης.

Το 2012, μια πρώτη απεικόνιση, αλλά σε έντυπη μορφή, θα παραχθεί και θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο ESPO στη Πολωνία μαζί με τις βάσεις του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Λιμενικού Παρατηρητηρίου.










ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.