Ενεργειακό... φλερτ Ελλάδας - Κατάρ


Στο Κατάρ και στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει για επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς της ενέργειας, των τροφίμων, της αγοράς ακινήτων και του τουρισμού στρέφεται το ενδιαφέρον, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού - Οικονομικού Φόρουμ Ελλάδας - Κατάρ, που λαμβάνει χώρα σήμερα στο Λαγονήσι, σε συνέχεια του αντίστοιχου φόρουμ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τις εργασίες του φόρουμ θα ανοίξει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Στο βήμα θα ακολουθήσει ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Γουσέφ Καμάλ, που ηγείται της καταρινής αποστολής και δύο ακόμη ομιλητές από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η ενέργεια, το real estate, η βιομηχανία τροφίμων και το λιανικό εμπόριο, μετά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε η καταρινή πλευρά για τους εν λόγω τομείς.

Σημειώνεται ότι το Κατάρ αποτελεί τον πρώτο προμηθευτή υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο (LNG), γεγονός που αναδεικνύει το Εμιράτο μεταξύ των πρωτοπόρων του Κόλπου και με ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ΑΕΠ παγκοσμίως.

Η ελληνική πλευρά διαθέτει στον ενεργειακό τομέα επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από υψηλή εμπειρία και τεχνογνωσία, όπως επισημάνθηκε στο αντίστοιχο φόρουμ με τα Εμιράτα, σε όλο το φάσμα της εκμετάλλευσης από την εξόρυξη και την έρευνα, την παραγωγή προϊόντων υποδομής, ως την εμπορία, γεγονός που τις καθιστά αξιόπιστους εταίρους.

Στον τομέα της ενέργειας, θα εξεταστεί επίσης η συνεργασία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στις οποίες επίσης η Ελλάδα διαθέτει τεχνογνωσία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά του Κατάρ υπάρχει για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τόσο στην ενέργεια όσο και στα ακίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ έχει υπογραφεί συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, το Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της ενέργειας, το Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα του Τουρισμού και η συμφωνία για τις εναέριες μεταφορές.





ΠΗΓΗ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.