«Αυτοδιαχείριση» ζητούν οι πλοηγοί

Πρόταση για εκσυγχρονισμό της πλοηγηικής υπηρεσίας στα πρότυπα ξένων πλοηγικών υπηρεσιών, όπως των ΗΠΑ, του Καναδά και άλλων χωρών κατέθεσε η Πανελλήνια Ενωση πλοηγών.
Η πρόταση έχει ως εξής: 


"Η δύσκολη και σκληρή εποχή που ζούμε δεν  μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, ως προς το επίπεδο των δημόσιων υπηρεσιών που προσφέρονται στη χώρα μας.  Εμείς οι πλοηγοί με τη  μεγάλη  πλοιαρχική  εμπειρία μας στα λιμάνια του κόσμου και με τις συνεχείς επαφές  με τους συναδέλφους μας, ευρωπαίους-αμερικανούς και αυστραλούς πλοηγούς, θεωρούμε ότι είναι αδύνατον να υπάρξουν σύγχρονες υπηρεσίες πλοήγησης στη χώρα μας,  με τα σημερινά αρτηριοσκληρωτικά δεδομένα της κρατικής μηχανής.
Είναι απόλυτα αναγκαίο και προς το συμφέρον όλων, να τολμήσουμε τις απλές αυτές κινήσεις, που θα δώσουν ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά και βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας, για τα πλοία, το περιβάλλον, και τις λιμενικές εγκαταστάσεις.  Γι αυτό καταθέσαμε  ήδη στο υπουργείο - στον πλέον αρμόδιο, Γ.Γ.Λ.Λ.Π  κ. Αθ. Πάλλη – την  παρακάτω πρόταση :
                                                         ΠΡΟΤΑΣΗ
Προτείνουμε τη ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της πλοηγικής υπηρεσίας, με σύγχρονο και ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο, στους έλληνες πλοηγούς, στα πρότυπα των υπολοίπων πλοηγικών  υπηρεσιών  Ευρώπης, Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, για μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα, υπό τη διακριτική ομπρέλα και έλεγχο του κράτους (αρμόδιου υπουργείου), με απόδοση σε αυτό,  ποσοστού που θα συμφωνηθεί, επί των εσόδων της υπηρεσίας.
Για να ξεκινήσει η υλοποίηση της, απαιτείται πολιτική βούληση από πλευράς υπουργείου και οικονομοτεχνική μελέτη την οποία θα αναθέσουμε από κοινού, υπουργείο και πλοηγοί,   σε ειδικούς επιστήμονες και στη βάση της οποίας θα διαβουλευθούμε με το υπουργείο.  Όμως, γνωρίζοντας τη λειτουργία των πλοηγικών υπηρεσιών των ευρωπαικών  κρατών και σε συνδυασμό με τα δεδομένα και τις ιδιομορφίες των λιμανιών της χώρας μας, αναλύσαμε ένα βασικό μοντέλο λειτουργίας  μιάς σύγχρονης ελληνικής πλοηγικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με αυτό, η πλοηγική υπηρεσία θα διοικείται από τους πλοηγούς υπό την εποπτεία του υπουργείου, με μοναδικούς εμπλεκόμενους από αυτό, τον εκάστοτε Γ.Γ.Λ.Λ.Π και τον αρμόδιο υπουργό.
 Έτσι μόνο θα λειτουργήσει ευέλικτα, με γρήγορες αποφάσεις και λύσεις στα διάφορα προβλήματα, που με το υπάρχον σύστημα, καθυστερούν απαράδεκτα λόγω του γραφειοκρατικού δράκου προκαλώντας παράπονα, δυσφήμηση και κινδύνους.
Θα προσφέρει σύγχρονα ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών πλοήγησης στα πλοία, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερα λιμάνια της χώρας.  
Θα προκύψει  οικονομικό όφελος για το υπουργείο, πλήρης διαφάνεια με τακτικούς ελέγχους από ορκωτούς λογιστές,  αποδέσμευση όλων των πολιτικών υπαλλήλων που απασχολούνται για την Π.Υ καθώς και των λιμενικών  που απασχολούνται για τον ίδιο σκοπό.
Είναι μία αυτονόητη κίνηση, που κανείς δεν τόλμησε και που θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού, για τον εκσυγχρονισμό μιας μικρής ολιγομελούς ναυτικής υπηρεσίας, άγνωστης στο ευρύ κοινό, αλλά πασίγνωστης και σπουδαίας στο ναυτιλιακό χώρο, που προκαλεί τον απόλυτο σεβασμό, παγκοσμίως, για τη συμβολή της στην ασφαλή προσέγγιση των πλοίων στα λιμάνια, στην ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος.












ΠΗΓΗ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.