Δάνειο 120 εκατ. δολ. για την Cardiff Marine


Μία νέα γραμμή χρηματοδότησης ύψους 120 εκατ. δολ. από κινεζική τράπεζα εξασφάλισε η ναυτιλιακή εταιρεία Cardiff Marine του Ελληνα εφοπλιστή, Γιώργου Οικονόμου.

Πρόκειται για την China Development Bank Corp (CDBC) η οποία σύμφωνα με κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων θα χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση κατασκευής τριών πλοίων μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου μεταφορικής ικανότητας 206.000 dwt το καθένα (Very Large Ore Carriers).
Τα πλοία κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Shanghai Jiangnan Changxing της Κίνας.

Η νέα χρηματοδότηση είναι η δεύτερη προς τον κ. Οικονόμου από την China Development Bank Corp. Είχε προηγηθεί η χρηματοδότηση ενός δεξαμενοπλοίου για λογαριασμό της Cardiff Marine.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η συμφωνία για τη χρηματοδότηση του δεξαμενοπλοίου είχε υπογραφεί στη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα όπου και ανακοινώθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 5 δισ. δολ. από πλευράς κινεζικών τραπεζών προς το ελληνικό εφοπλισμό.

Οι κινεζικές τράπεζες επιδιώκουν την ενίσχυση του ρόλου τους στη χρηματοδότηση της ελληνικής, αλλά και της παγκοσμίου ναυτιλίας εκμεταλλευόμενες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω της κρίσης δημοσίου χρέους.

Στην Ελλάδα, η China Development Bank συνεργάζεται με την εταιρεία συμβούλων XRTC για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Οικονόμου, η Dryships, απέκτησε από τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της εξαγοράς της Oceafreifht, επίσης εισηγμένης στο Nasdaq, πέντε υπό ναυπήγηση VLOC.

Σε δηλώσεις του, τότε ο κ. Οικονόμου, είχε επισημάνει την αξία εισόδου του Ομίλου στην αγορά των VLOC.

Επίσης, η άλλη εταιρεία του κ. Οικονόμου, η Classic Maritime με έδρα το Μονακό, έχει υπό ναυπήγηση άλλα δύο VLOC μεταφορικής ικανότητας 206.000 dwt με παράδοση το 2013. Η παραγγελία είχε δοθεί το 2010.



ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική - marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.