Επιβατηγά: Ζητούν επανεξέταση των κανόνων ασφαλείας


Φλερτάρει με περιφερειακά μέτρα για την ασφάλεια των επιβατηγών πλοίων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του αρμόδιου επίτροπου, Siim Kallas.

Ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής και επίτροπος μεταφορών, Siim Kallas, συναντήθηκε χθες με το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας με αντικείμενο την ασφάλεια των κρουαζιερόπλοιων. Ο κ. Kallas ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει σθεναρά την επανεξέταση των κανόνων ασφαλείας σε επίπεδο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) ώστε να εξασφαλισθούν για τους ευρωπαίους πολίτες τα μέγιστα πρότυπα ασφαλείας ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο θα επιβιβάζονται σε ένα επιβατηγό πλοίο.

Επισημαίνεται ότι μετά το ατύχημα του Costa Concordia, ο ΙΜΟ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των επιβατηγών πλοίων, στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Θαλάσσια Ασφάλεια (Maritime Safety Committee-MSC) η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-25 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Ο Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε. πρόσθεσε όμως ότι, μετά την επανεξέταση των κανόνων ασφαλείας, η Ε.Ε. θα προτείνει είτε την εκ νέου επιβολή των πλέον πρόσφατων κανόνων του ΙΜΟ, είτε νέους κανόνες σε επίπεδο ΕΕΕ οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση και για τη διαμόρφωση νέων προδιαγραφών και από πλευράς ΙΜΟ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ε.Ε., την άνοιξη του 2012 θα πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με θέμα την ασφάλεια των επιβατηγών πλοίων, ενώ οι υπηρεσίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν μια διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τη νομοθετική αναθεώρηση. Τέλος, μέχρι το καλοκαίρι του 2012 η Επιτροπή θα αποφασίσει εάν θα επισπεύσει την κατάθεση μίας πρότασης για την αναθεώρηση των κανόνων ασφαλείας στον τομέα των επιβατηγών πλοίων.







ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.