Capital: Αύξηση εσόδων και κερδών


Με αυξημένα έσοδα κατά 5,8 εκατ. δολάρια έκλεισε το 2011 η Capital Product Partners έναντι του 2010. Ειδικότερα η εταιρεία συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη η οποία είναι εισηγμένη στο Nasdaq έκλεισε το 2011 με έσοδα ύψους 130,3 εκατ. δολαρίων από 124,5 εκατ. δολαρίων το 2010. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2011 ανήλθαν σε 87,1 εκατ. δολάρια έναντι 17,9 εκατ. δολαρίων πέρσι.

Σε επίπεδο δ΄ τριμήνου 2011 η Capital κατέγραψε έσοδα 44 εκατ. δολαρίων από 29 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1 εκατ. δολάρια από 2,3 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα έξοδα της εταιρείας για την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 35,3 εκατ. δολάρια από 18,5 εκατ. δολάρια το δ΄ τρίμηνο του 2010. Όπως σημειώνει η εταιρεία η αύξηση των εσόδων οφείλεται στην ενίσχυση του στόλου της εταιρείας από την συγχώνευση με την Crude Carriers.

Το 2011

«Το 2011 ήταν μια μετασχηματιστική χρονιά για την εταιρεία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Γιάννης Λαζαρίδης. Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Crude Carriers τον Σεπτέμβριο του 2011 και η απόκτηση του capesize "Agamemnon" με επικερδές ναυλοσύμφωνο έχουν ενδυναμώσει τη θέση της εταιρείας».

Σε ό,τι αφορά το 2012 τόνισε ότι: «η αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με το χαμηλό αριθμό νεότευκτων product tankers που είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν το 2012, αυξάνει, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, την αισιοδοξία μας για την αγορά».

Η εταιρεία έχει στο στόλο της 27 πλοία εκ των οποίων δύο είναι VLCC, τέσσερα suezmax, 18 product tankers δύο μικρά product και ένα bulker τύπου capesize.







ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.