Πλακιωτάκης-Κεφαλογιάννη: Ερώτημα για τον θαλάσσιο τουρισμό

Θετικό το ν/σ για την απελευθέρωση της κρουαζιέρας αλλά από αυτό χάθηκε» ως δια μαγείας» ο θαλάσσιος τουρισμός. Τούτο επισημαίνουν σε από κοινού δήλωσή τους οι τομεάρχες αρμόδιοι για θέματα ναυτιλίας και τουρισμού της ΝΔ κ. Ι. Πλακιωτάκης και Ο. Κεφαλογιάννη.
Ουσιαστικά με τη δήλωσή τους θέτουν ένα μείζονος σημασίας θέμα καθώς ο τομέας των επαγγελματικών σκαφών τουρισμού τα τελευταία χρόνια αντιπαλεύει εκτός από τον ανταγωνισμό που υφίσταται σε Αιγαίο, Ιόνιο και Αδριατική τις παλινωδίες περί την χάραξη πολιτικής στήριξης του τομέα που με την κρουαζιέρα συνθέτει ένα ζωτικό κομμάτι του τουρισμού.

Η δήλωση έχει ως ακολούθως:

«Η σημασία και τα οφέλη της κρουαζιέρας είναι δεδομένα, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη συγκυρία, και πραγματικά είναι άξιον απορίας πως δυόμισι χρόνια μετά συζητούμε ακόμη για το αυτονόητο.
Είναι επιτέλους καιρός να προχωρήσει η πλήρης άρση του καμποτάζ. Να διεκδικήσει η Ελλάδα το κομμάτι που της αναλογεί. Μέσα από μέτρα και όχι ημίμετρα. Μέσα από ουσιαστική πολιτική και όχι μικροπολιτική.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Νέα Δημοκρατία «βάζει πλάτη» σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για το ότι εξαφανίστηκε “ως δια μαγείας” από το σχετικό νομοσχέδιο ο θαλάσσιος τουρισμός.

Τελικά θέλουμε ή δεν θέλουμε τα έσοδα συνολικά του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού; Πως είναι δυνατό –ακόμη και σήμερα- να απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο και να μην κατανοούν κάποιοι το ότι είναι αλληλένδετα πεδία;».









ΠΗΓΗ:theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.