O I. Πλακιωτάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Ομιλία αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Λασιθίου και Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε τα ακόλουθα:


«Οι Έλληνες θα ήμασταν διαφορετικοί χωρίς τη διαχρονικά μοναδική μας σχέση με τη θάλασσα. Η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική δίχως τον ηγετικό ρόλο της ναυτιλίας μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Και η διεθνής ναυτιλία θα ήταν διαφορετική δίχως την παρουσία της παραδοσιακά «ναυτικής» Ελλάδας.

Για αυτό και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, με ιδιαίτερη αναφορά στη Μεσόγειο, μας αφορά ίσως περισσότερο από κάθε άλλον. Αφορά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Γιατί οφείλουμε πολλά στην Ελληνική Ναυτιλία, στη μεγάλη ναυτική οικογένεια και τους Έλληνες ναυτικούς.

Στη συμβολή τους στην ιστορία, την παράδοση, την οικονομία, την απασχόληση και τον τουρισμό.

Οφείλουμε, λοιπόν, να στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την πρόοδο της ναυτιλίας μας, διότι είναι –κακά τα ψέματα- εθνική υπόθεση. Είναι ένα από τα δύο συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, όπου πρέπει να επενδύσουμε, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Ωστόσο εδώ και δυόμισι χρόνια, δυστυχώς, ο συγκεκριμένος χώρος γνωρίζει πρωτόγνωρη απαξίωση.

Ευκαιρίες μας προσπερνούν και χάνονται, ενώ το ναυτιλιακό οικοδόμημα το οποίο με τόσο κόπο έχει δημιουργηθεί, όχι απλά δεν ενισχύεται, αλλά κλυδωνίζεται από λανθασμένες επιλογές και αιφνιδιαστικούς πειραματισμούς.

Από κινήσεις, όπως η υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου ή η επιδιωκόμενη συγχώνευση του Γ.Ε.Ν.Ε και του Οίκου Ναύτου. Πρωτοβουλίες. Όπου η Νέα Δημοκρατία είναι κάθετα αντίθετη.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δεσμεύεται για την επανίδρυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δίπλα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Για τη διασφάλιση ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς. Για την πρωταγωνιστική εκπροσώπηση σε διεθνείς οργανισμούς και fora. Για την ενίσχυση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας. Για την αναγωγή της ναυτιλίας σε προτεραιότητα.

Γιατί η ναυτιλία δεν είναι ένας ακόμη κλάδος της οικονομίας μας, αλλά είναι συνυφασμένη με το Ελληνικό Έθνος. Αποτελεί κομμάτι της ίδιας της ιδιοσυγκρασίας μας. Του ποιοι είμαστε και των δυνατοτήτων που έχουμε.

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Μεσόγειος είναι η έδρα, το σπίτι μας. Για αυτό το λόγο οφείλουμε να προβούμε σε κάθε ενέργεια προστασίας της από το μεγαλύτερο –αυτή τη στιγμή- κίνδυνο, που δεν είναι άλλος από τη μόλυνση σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή.

Ελπίζω ότι η σημερινή ημέρα θα αποτελέσει διεθνώς μια νέα αρχή συνεργασίας για την προστασία της Μεσογείου και για την Ελλάδα, τη στιγμή όπου επιτέλους όλοι θα καταλάβουν το αυτονόητο:

Όσα η Νέα Δημοκρατία και όλοι –μα όλοι- οι εμπλεκόμενοι φορείς πρεσβεύουν και υποστηρίζουν εδώ και χρόνια».









ΠΗΓΗ:theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.