Το 2016 το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού ΙΙ

Ένας Αυστραλός δισεκατομμυριούχος  ο Κλάιβ Πάλμερ  ανέλαβε  την κατασκευή του Τιτανικού του 21ου αιώνα.

Ο ίδιος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η ναυπήγηση του πλοίου θα αρχίσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Ο Πάλμερ διευκρίνισε ότι το σχέδιό του είναι το πλοίο να είναι πανομοιότυπο με τον αυθεντικό Τιτανικό στο σχέδιο και τις προδιαγραφές, ωστόσο μελημά του είναι να διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία.
Ο μεγιστάνας έκανε ακόμη γνωστό πως έχει προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας  με τηνεταιρεία CSC Jinling για να κατασκευάσει το πλοίο.
«Θα είναι τόσο πολυτελές όσο ο Τιτανικός, αλλά φυσικά θα έχει τεχνολογία 21ου αιώνα και υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης και ασφάλειας», αναφέρει ο Πάλμερ.
«Βεβαίως και θα βυθιστεί, εάν ανοίξει τρύπα σε αυτό», απάντησε ο Πάλμερ σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν το αντίγραφο του Τιτανικού μπορεί να έχει ίδια τύχη με το πρωτότυπο.
Ο Τιτανικός ΙΙ σχεδιάζεται να αποπλεύσει από το Λονδίνο προς την Νέα Υόρκη στο τέλος περίπου του 2016  σύμφωνα με τα σχέδια.
«Θα σχεδιαστεί, ώστε να μην βυθιστεί. Ωστόσο, αν είστε προληπτικοί, ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί», πρόσθεσε.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το  κόστος της κατασκευής, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Πάλμερ στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες έπειτα από τη συμπλήρωση 100 ετών από το ναυάγιο του Τιτανικού, στις 15 Απριλίου 2012,  όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο, στοιχίζοντας την ζωή σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους.


ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.