Ναυτιλιακές: Συμβόλαια για κατασκευή οκτώ νέων πλοίων


Ναυπηγικά συμβόλαια για την κατασκευή οκτώ νέων πλοίων υπέγραψαν τις προηγούμενες μέρες τέσσερις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Golden Destiny.


H αξία των επενδύσεων δεν μπορεί να υπολογιστεί καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά στοιχεία, ωστόσο εκτιμάται ότι υπερβαίνει κατά πολύ τα 300 εκατ. δολάρια.

Οι νέες παραγγελίες προέρχονται από την Diana Shipping του Σ. Παληού για δύο bulk carrier, την Brave Maritime του Χ. Βαφειά για τέσσερα LPG, την Tsakos Energy Navigation της οικογένειας Τσάκου, η οποία εισέρχεται στην αγορά LNG με το πρώτο πλοίο της, και τη Lomar της οικογένειας Λογοθέτη για δύο bulk carrier. Oπως σχολιάζει η Golden Destiny, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα έδωσε με αυτό τον τρόπο δυνατό «παρών» στις ναυπηγήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας, στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου οι Ελληνες εφοπλιστές υπέγραψαν ναυπηγικά συμβόλαια αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Οσον αφορά τις αγορές πλοίων, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Αllied Shipbroking, στο ίδιο διάστημα οι ελληνικές εταιρείες προχώρησαν στην αγορά 38 πλοίων συνολικής αξίας 678,5 εκατ. δολαρίων. Από αυτά 319 εκατ. δολάρια αφορούσαν την αγορά τάνκερ, 260,8 εκατ. δολάρια την αγορά πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου και 98 εκατ. δολάρια την αγορά πλοίων μεταφοράς κοντέινερ.




ΠΗΓΗ: Ημερησία
ΑΠΟ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.