Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Προσέκρουσε σε αποβάθρα και σε φορτηγό πλοίο το «Aqua Jewel»

Το απόγευμα της Τρίτης (22/5) το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Jewel», κατά την διαδικασία απόπλου από το λιμάνι Καβάλας, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Λήμνο - Αγ. Ευστράτιο - Ψαρά - Λαύριο με 40 επιβάτες, προσέκρουσε με την αριστερή πλευρά του στη νότια αποβάθρα του λιμένα και ακολούθως στο φορτηγό πλοίο «Μαρία Ι» που ήταν πλαγιοδετημένο στο ρυμουλκό «Δημήτριος».
Ο πλοίαρχος ακινητοποίησε το πλοίο έξωθεν του λιμένα προς εκτίμηση της κατάστασης και σε συνεννόηση με την Λιμενική Αρχή Καβάλας, επέστρεψε και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στο «Aqua Jewel» εκδορές - βαθουλώματα στην αριστερή πλευρά του στο ύψος της ίσαλου γραμμής με δύο μικρά ρήγματα περί τα 20 εκ. πάνω από την ίσαλο, ρήγμα μήκους ενός μέτρου με στράβωμα ενός νομέλ στην αριστερή μάσκα στο ύψος του δαπέδου του γκαράζ και βαθουλώματα - εκδορές στην αριστερή πλευρά στο ίδιο ύψος περί τα είκοσι μέτρα από την πρύμνη.
Στο «Μαρία Ι» προκλήθηκε αποκόλληση λαμαρίνας - καταστρώματος περί τα 70x70 εκ., βαθούλωμα με ρήγμα μήκους περίπου 30 εκ. στην αριστερή πρυμναία πλευρά και στο «Δημήτριος» βαθουλώματα στην δεξιά πρυμναία πλευρά του ζωναριού με ρήγμα περί τα 20 εκ..
Σε κανένα από τα πλοία δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και ρύπανση της θάλασσας, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός επιβατών - πληρώματος.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων.


ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637