Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Τα μάτια της ναυτιλίας του κόσμου στραμμένα στα Ποσειδώνεια


Η καρδιά της παγκόσμιας ναυτιλίας θα χτυπάει από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου στην Ελλάδα και αυτό στο πλαίσιο των «Ποσειδονίων».

Πιο συγκεκριμένα περισσότερους από 17.000 ανθρώπους από περίπου 90 χώρες από κάθε γωνιά του κόσμου, αναμένεται να φιλοξενήσουν εφέτος τα «Ποσειδώνια», δημιουργώντας ένα παγκόσμιο φόρουμ επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων σύναψη συμφωνιών, παρουσίαση προϊόντων, ευκαιρίες δικτύωσης και συνέδρια.


Η έκθεση θα λάβει χώρα στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν ότι ο ελληνικός στόλος μεταφέρει ένα μεγάλο ποσοστό του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς και ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο στις παραγγελίες ναυπήγησης πλοίων, σημειώνοντας επιτυχίες οι οποίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων, σε μια χρονική στιγμή που είναι επιτακτική ανάγκη να αναδειχτούν τα θετικά νέα από τα διεθνή επιτεύγματα των Ελλήνων.»

«Η συλλογική δύναμη των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι, μόνο πέρυσι, επένδυσαν συνολικά 8,5 δισ. δολάρια σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων, θα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο θα επισκεφθούν εφέτος το καλοκαίρι την Αθήνα χιλιάδες επαγγελματίες από τους τομείς της ναυτιλίας, της οικονομίας και του εμπορίου από όλον τον κόσμο» προστίθεται.

«Στο διάστημα 2000 - 2010, η ελληνική ναυτιλία συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία το συνολικό ποσό των 140 δισ. ευρώ, ποσό ισοδύναμο με το 50% του δημόσιου χρέους της χώρας το 2009. Τα Ποσειδώνια αντικατοπτρίζουν και αναδεικνύουν την συμβολή αυτή εδώ και περίπου 40 χρόνια, από την ίδρυση τους, ενώ μεγεθύνονται χρόνο με το χρόνο έχοντας καταστεί το πλέον αναγνωρίσιμο ναυτιλιακό φόρουμ, το οποίο προσδοκά με ανυπομονησία κάθε δύο χρόνια η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια.

Τα Ποσειδώνια αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι των εσόδων της βιομηχανίας διεθνών Συναντήσεων, Κινήτρων, Συνεδρίων και Εκθέσεων (MICE) της χώρας.

«Πέραν των προφανών οφελών που δημιουργούν για την ελληνική ναυτιλία, συμβάλλοντας στην διεθνή προβολή της και στην δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, τα Ποσειδώνια αποτελούν μια σημαντική πηγή εσόδων για την τουριστική βιομηχανία και άλλους συναφείς κλάδους. Με τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο ανά επισκέπτη και με δαπάνες της τάξεως των 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση, καθένας από τους 10.000 διεθνείς επιχειρηματίες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση θα δαπανήσει περίπου 2.000 ευρώ κατά την παραμονή του στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Βώκος.

«Πρόκειται συνολικά για 20 εκατομμύρια ευρώ μόνο για διαμονή, χωρίς να συμπεριλάβουμε τα έξοδα κατασκευών και συμμετοχής στην έκθεση, τα οποία θα διοχετευθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ταξί, εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα και τα περίχωρά της, χωρίς να υπολογίζουμε και τα επιπλέον έσοδα που παράγονται από τους επισκέπτες που θα παρατείνουν την παραμονή τους στην Ελλάδα για μερικές ημέρες ώστε να απολαύσουν σύντομες διακοπές στα νησιά του Αιγαίου» ανέφερε.

«Ενώ οι τελικές προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη, όλος ο διαθέσιμος χώρος για την έκθεση έχει ήδη διατεθεί σε παραδοσιακούς εκθέτες των Ποσειδωνίων καθώς και σε πρωτοεμφανιζόμενους. Η μεταφορά στο νέο εκθεσιακό χώρο έκτασης 45.000 τετραγωνικών μέτρων, η αυξημένη ζήτηση από τους εκθέτες, καθώς και η εμπλουτισμένη λίστα συνεδρίων και αθλητικών εκδηλώσεων, είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καταστήσουν την 23η διοργάνωση των Ποσειδωνίων τη μεγαλύτερη στην ιστορία της» είπε.

Τα Ποσειδώνια 2012 τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637