Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Προσάραξε σε αβαθή «ιπτάμενο δελφίνι»


Η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης, για περιστατικό προσάραξης, σε αβαθή, του επιβατικού/υδροπτέρυγου πλοίου «Φλάινγκ Ντόλφιν XIX».
Στο πλοίο επέβαιναν 59 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα και το περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Μετώπη, 2,5 ν.μ. περίπου ΝΔ του λιμένα Αίγινας.

Άμεσα στο σημείο για παροχή συνδρομής του, έσπευσαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού, το επιβατικό πλοίο «Αγκίστρι Εξπρές 1» και το ρυμουλκό «Μαλτέζος ΙΙ».
Οι επιβάτες του υδροπτερύγου μετεπιβιβάστηκαν στο «Αγκίστρι Εξπρές 1» και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αίγινας από όπου, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, προωθήθηκαν στον προορισμό τους.
Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός, δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία και ο Πλοίαρχος του πλοίου για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέσου προκειμένου να αποφευχθεί η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και την υποβολή σχεδίου αποκόλλησης του υδροπτέρυγου.
Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637