Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Επιστολή ΓΣΕΕ στον Πρωθυπουργό για τη ναυπηγική βιομηχανία

Επιστολή με τα προβλήματα της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, απέστειλε η ΓΣΕΕ στον Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους υπουργούς και τους προέδρους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.


Στην επιστολή επαναλαμβάνεται το αίτημα για τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας ως τη λύση για την επιβίωση και την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερα στρατηγικού κλάδου της οικονομίας για τη χώρα μας.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Ναυπηγική Βιομηχανία της χώρας μας είναι στα όρια πλήρους κατάρρευσης με δραματικές συνέπειες στην Απασχόληση, στην Εθνική Οικονομία, στην Ναυτιλία και στην Εθνική Άμυνα της χώρας. Ειδικότερα:

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Mε τη μονομερή επιβολή του απάνθρωπου συστήματος εκ περιτροπής εργασία, μιας ημέρας εργασίας την εβδομάδα, που αυταρχικά και παράνομα επέβαλλαν οι εργοδότες, έχουν διακόψει, ήδη από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, την παραγωγική διαδικασία.

Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου της Σύρου: Εδώ και ενάμιση χρόνο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να οφείλονται στο προσωπικό δεδουλευμένα αρκετών μηνών.

Σήμερα λειτουργούν οριακά και βρίσκονται λίγο πριν την οριστική κατάρρευση και την πτώχευση.

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος – Σαλαμίνας, η οποία στηρίζεται, ουσιαστικά, από την παραγωγική λειτουργία των μεγάλων Ναυπηγείων, η ανεργία έχει εκτοξευθεί σε ύψη ρεκόρ αγγίζοντας το 98% και καταγράφοντας 3.000 ανέργους.

Οι δορυφορικές επιχειρήσεις με παράλληλες δραστηριότητες, που επηρεάζονται από τη λειτουργία και εξαρτώνται από τη παραγωγική βάση των Ναυπηγείων, όπως είναι φυσικό, έχουν καταρρεύσει.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η υπάρχουσα τραγική κατάσταση στον Ναυπηγικό κλάδο δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Απαιτούνται άμεσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες των αρμοδίων υπουργείων Εθνικής Άμυνας – Ανάπτυξης - Οικονομίας και Εργασίας, με τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και εγγυώνται την προοπτική οριστικής διεξόδου από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία μια ολοκληρωμένη συστηματική πολιτική από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου Ναυπηγοεπισκευαστικής στήριξης και ανάπτυξης.

Η ΓΣΕΕ, η Ομοσπονδία Μετάλλου, και τα Σωματεία των 3 Ναυπηγικών μονάδων, έχουν εκπονήσει σοβαρή και τεκμηριωμένη μελέτη, η οποία έχει κατατεθεί προ εξαμήνου στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Με τη μελέτη αυτή υποστηρίζεται και τεκμηριώνεται ότι η συνεργασία των τριών μεγάλων Ναυπηγικών επιχειρήσεων της χώρας Σκαραμαγκά – Ελευσίνας –Νεωρίου στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ είναι μοναδική, αναγκαία αλλά και ικανή προϋπόθεση για την επιβίωση και ανάπτυξη του κλάδου.

Για όλους αυτούς τους σοβαρούς λόγους, θεωρούμε ότι μία κοινή συνάντηση της ΓΣΕΕ και των εκπροσώπων του κλάδου με τους αρμόδιους υπουργούς, με στόχο την επανεκκίνηση και στήριξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, δεν είναι απλώς απαραίτητη και επείγουσα, αλλά και επιβεβλημένη. »


ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637