25 Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν πλοία


Ισχυρά ονόματα και outsider κόντρα στην κρίση

Πρώσο ολοταχώς για τα ναυπηγεία έχουν μπει οι μηχανές των Ελλήνων εφοπλιστών οι οποίοι παρά την κρίση στη ναυτιλία και τη μειωμένη χρηματοδότηση από τις τράπεζες τουλάχιστον 25 ελληνικά εφοπλιστικά ονόματα ναυπηγούν πλοία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Golden Destiny για τους πρώτους μήνες του 2012.


Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μικρές ναυτιλιακές εταιρείες, που μέχρι τώρα θεωρούνταν outsider, έκλεισαν συμφωνίες με ναυπηγεία για πλοία υψηλών προδιαγραφών εκμεταλλευόμενες τις χαμηλές τιμές.

Υπολογίζεται ότι στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκαν παραγγελίες για την κατασκευή 97 πλοίων ενώ εκτιμάται ότι το σύνολο των συμφωνιών -ένας μεγάλος αριθμός δεν δημοσιοποιείται καθώς πρόκειται για προσωπικές εταιρείες- πρέπει να υπερβαίνει σε αξία τα 4 δισ. δολάρια.

Οι εφοπλιστές που έχει γίνει γνωστό ότι συνδέονται με αυτές τις παραγγελίες είναι οι εξής:

Αγγελόπουλος, Φωστηρόπουλος, Κανελλάκης, Βαρδινογιάννης, Βαφειάς, Κολλάκης, Παληός, Οικονόμου, Τσολάκης, Προκοπίου, Μαρτίνος, Λαιμός, Βεργωτής, Λασκαρίδης, Λογοθέτης, Φράγκου, Περατικός, Πιστιόλης, Λιβανός, Ευσταθίου, Τραυλός, Καρνέσης, Τσάκος, Αγγελικούσης.

Ο χρονικός ορίζοντας παράδοσης των νέων πλοίων είναι κατά κύριο λόγο από τα μέσα του 2014 έως και το 2015 ενώ ένας μικρός αριθμός αφορά το 2013.





Πηγή:.dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.