ΟΛΠ: Αύξηση 34,4% στη διακίνηση του ΣΕΜΠΟ


Σημαντική αύξηση κατέγραψε στο α΄ οκτάμηνο η διακίνηση φορτίων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος διακίνησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ για το πρώτο οκτάμηνο (Ιανουάριος - Αύγουστος) 2012 αυξήθηκε κατά 34,4%.

Τα εγχώρια και transit φορτία εμπορευματοκιβώτια (TEU's) στο ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ:


1. Αύξηση Μέσου Όρου διακίνησης (τριμήνου Ιουνίου-Αυγούστου) 2012 προς 2010: +64,86

2. Αύξηση Μέσου Όρου διακίνησης 2012 προς 2011: +34,4%

3. Αύξηση της παραγωγικότητας γενικά και ανά πόστα από 121,5 κινήσεις τον Ιανουάριο 2011 σε 130,3 τον Ιανουάριο 2012 και σε 143,16 τον Αύγουστο 2012.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αυξητική πορεία της διακίνησης φορτίων στη ΣΕΠ Α.Ε. παράλληλα με την αυξητική πορεία του ΟΛΠ καθιστά το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, όχι μόνο το πιο σύγχρονο λιμάνι της Ευρώπης, αφού το σύνολο του μηχανολογικού του εξοπλισμού είναι ολοκαίνουργιο (2011), αλλά και το λιμάνι με την μεγαλύτερη αύξηση κινήσεων στη Μεσόγειο.

Το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ και ΣΕΠ) βελτίωσε τη διεθνή του θέση το 2011 στον παγκόσμιο χάρτη ανεβαίνοντας από την 93η θέση στην 76η θέση, αυξάνοντας τη διακίνηση φορτίων από 816.325 TEU's σε 1.680.133 TEU's (αύξηση 94,5%).

Μετά από κοινή σύσκεψη των διοικήσεων ΟΛΠ και ΣΕΠ Α.Ε. στο εμπορικό λιμάνι και επιθεώρηση των συμβατικών έργων, διαπιστώθηκε η πλήρης και ακριβής εξέλιξη του εκσυγχρονισμού του Προβλήτα ΙΙ, καθώς και του Ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ, έργα τα οποία εκτελούνται εντός των συμβατικών ημερομηνιών, βάσει των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης.

Πηγή:dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.