Αρκτική: Το λιώσιμο των πάγων, δημιούργησε νέο ναυτικό πέρασμα

Ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο ολοκλήρωσε σήμερα για πρώτη φορά ένα ταξίδι μέσα από το επικίνδυνο Βορειοδυτικό Πέρασμα της Αρκτικής, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη ανοίγει δρόμους που οι ναυτικοί ήθελαν επί αιώνες.

Το φορτηγό Nordic Orion, 75.000 τόνων, ναυπηγημένο το 2011, αναχώρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου από το καναδικό λιμάνι του Βανκούβερ στον Ειρηνικό Ωκεανό και πρόκειται να φθάσει στο λιμάνι Πόρι της Φινλανδίας στις 7 Οκτωβρίου.

"Το Βορειοδυτικό Πέρασμα είναι πάνω από 1.000 ναυτικά μίλια βραχύτερο από την παραδοσιακή ναυτιλιακή οδό μέσω της Διώρυγας του Παναμά κι έτσι θα εξοικονομήσουμε χρόνο, καύσιμα και θα μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα αυξήσουμε το διαμετακομιζόμενο φορτίο κατά 25%", ανακοίνωσε η δανέζικη εταιρεία Nordic Bulk Carriers, που είναι η πλοιοκτήτρια.

Το 225 μέτρων Nordic Orion έχει ενισχυμένη καρίνα για να μπορεί να αντιμετωπίζει τους επιπλέοντες πάγους. Πρόκειται να παραδώσει άνθρακα στη Ruuki Metals, μια φινλανδική χαλυβουργία.

Πηγή:e-typos.com

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.