Αύξηση εξαγωγών και μείωση εισαγωγών αλλά και πάλι εμπορικό έλλειμμα για Ελλάδα

Στο σύνολο της ευρωζώνης, η νομισματική ένωση κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα της τάξης των 7,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη Γερμανία να «βρυχάται» με πλεόνασμα 114 δισ.
Σημαντική μείωση των εισαγωγών και ταυτόχρονη αύξηση των εξαγωγών πέτυχε η Ελλάδα κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Eurostat, η αξία των ελληνικών εξαγωγών κατά την επίμαχη περίοδο ανήλθε στα 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 15,2 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (αύξηση 6%).

Την ίδια στιγμή, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 5%, στα 27,3 δισεκατομμύρια ευρώ, από 28,7 δισ. που ήταν κατά το επτάμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εξελίξεις αυτές επέτρεψαν τη συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας μας στα 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ, από 13,5 δισεκατομμύρια που ήταν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2012. Παρά ταύτα, το εν λόγω εμπορικό ισοζύγιο ήταν η τρίτη χειρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πίσω από τη Γαλλία (44,2 δισ. ευρώ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (38 δισ.).

Στο σύνολο της ευρωζώνης, η νομισματική ένωση κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα της τάξης των 7,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη Γερμανία να «βρυχάται» με πλεόνασμα 114 δισ.

Το «παράδειγμα» της Γερμανίας ακολούθησαν η Ολλανδία (+32,7 δισεκατομμύρια ευρώ) και δύο χώρες της κρίσης, η Ιρλανδία (22,3 δισ.) και η Ιταλία (18,3 δισ.)

Ολόκληρη η έκθεση της Eurostat ΕΔΩ

Πηγή: http://www.skai.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.