Τέλος στην 17χρονη διαμάχη Χατζηιωάννου-Φράγκου

Θα της δώσει 130 εκατομμύρια
Τελικά ο Πόλυς πείστηκε από τον πατέρα του κ. Φράγκου, Νίκο, να έρθουν οι οικογένειες σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για το ύψος της αποζημίωσης Aπό την αγαπημένη τους λευκή Rolls Royce κατέληξαν στα δικαστήρια. Η γνωριμία τους
εντυπωσιακή και ο γάμος τους παραμυθένιος. Τρία ολόκληρα χρόνια έζησαν μαζί τον απόλυτο έρωτα.
Ο χωρισμός τους όμως ήταν επεισοδιακός: το ζευγάρι πέρασε 17 ολόκληρα χρόνια στις δικαστικές αίθουσες ψάχνοντας τρόπο να μοιράσει την αμύθητη περιουσία του και κυρίως την... προίκα της νύφης. Ο λόγος για την Κλέλια Χατζηιωάννου και τον Γιάννη Φράγκο, ένα ζευγάρι που κέντρισε τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον του κόσμου. Όπως και ο λαμπερός γάμος τους έτσι και το διαζύγιό τους έκανε τον γύρο του κόσμου και οι εικασίες για τον λόγο του χωρισμού τους και τον τρόπο που θα χωρίσουν την τεράστια περιουσία τους ήταν αφορμή για να γεμίσουν πολλές σελίδες σε περιοδικά και εφημερίδες.
 Έκτοτε άρχισε μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη για τη μοιρασιά της περιουσίας τους και κυρίως της προίκας της Κλέλιας, η οποία φέτος έληξε με νικητή μάλλον και... τους δύο: το θέμα της αποζημίωσης που όρισε το δικαστήριο για την «πριγκίπισσα των τάνκερ» θα λυθεί καθώς φαίνεται εξωδικαστικά, με κάτι λιγότερο από 130 εκατομμύρια δολάρια. Πόλεμος 17 χρόνων!
 Αυτή, μια κοπέλα μόλις 19 ετών, η οποία απασχολούσε και συνεχίζει να απασχολεί πολύ συχνά τα ΜΜΕ. Η μοναχοκόρη της οικογένειας Χατζηιωάννου, η «πριγκίπισσα των τάνκερ» όπως όλοι τη χαρακτηρίζουν. Κοινωνική, ευαίσθητη και, αλλά και σκληρή, αινιγματική, σιωπηλή και όποτε χρειάζεται ετοιμοπόλεμη, η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει μεγάλη αδυναμία στη μητέρα της και τα δύο αδέρφια της, αλλά λάτρευε και τον πατέρα της, τον αείμνηστο Λουκά Χατζηιωάννου, και ο θάνατός του όπως ήταν φυσικό τη συγκλόνισε και κατέρρευσε συναισθηματικά. Όποιος της έχει μιλήσει ξέρει ότι πρόκειται για μια γυναίκα δυναμική, πραγματική αριστοκράτισσα, αληθινή κυρία, αλλά και έναν πολύ ευαίσθητο άνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι μία από τις λίγες γυναίκες παγκοσμίως στην οποία όλες οι πόρτες της υψηλής κοινωνίας είναι πάντα ανοιχτές - ανάμεσά τους κι αυτές του παλατιού του Μονακό. Αυτός χαμηλών τόνων, χωρίς ιδιαίτερη αδυναμία στις κάμερες αλλά φιλόδοξος και με πολλά όνειρα, στα 27 του χρόνια γνωρίζει την εκλεκτή της καρδιάς του.
 Ο έρωτας ήταν αμοιβαίος και με συνοπτικές διαδικασίες τον Ιανουάριο του 1990 αρραβωνιάστηκαν. Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1990 έγινε ο φαντασμαγορικός γάμος τους. Τα δύο πρώτα χρόνια ο έγγαμος βίος κυλούσε υπέροχα για την Κλέλια και τον Γιάννη. Το 1994 περίπου ωστόσο εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους, με υπαίτιο τον Γ. Φράγκο, όπως ισχυρίζεται η σύζυγός του. Η Κλέλια, όπως θα αναφέρει μετά από λίγο καιρό στα δικαστήρια, υποψιαζόταν ότι ο Γιάννης έχει εξωσυζυγική σχέση με τη γραμματέα του, κάτι που μέχρι και σήμερα αρνείται ο εφοπλιστής, αν και μετά το διαζύγιό του παντρεύτηκε τη Ζελιάνα Χωρέμη, τότε γραμματέα του.
 Μετά από λίγο καιρό ο Γ. Φράγκος εγκατέλειψε το σπίτι τους ξαφνικά και η Κ. Χατζηιωάννου κατέθεσε αίτηση διαζυγίου στο Μονακό. Ο δικαστικός πόλεμος μεταξύ της οικογένειας Χατζηιωάννου και του Γιάννη Φράγκου μόλις είχε αρχίσει, με τους πρώτους να ζητάνε άμεση επιστροφή των χρημάτων που του δάνεισαν πριν από δύο χρόνια. Θέλοντας να διευθετήσει τις οικονομικές τους διαφορές και να πάρει πίσω όσα του ανήκαν, εκατομμύρια και επιχειρήσεις, ο Λ. Χατζηιωάννου τέσσερις μήνες μετά έστειλε στον πρώην γαμπρό του ένα εξώδικο ζητώντας του να του αποδώσει τις μετοχές των 12 πλοίων βάσει της άτυπης συμφωνίας τους για τη διαχείριση των 49 εκατομμυρίων δολαρίων που του είχε παραχωρήσει.
 Η απάντηση στον πεθερό του ήταν μια έγγραφη διαμαρτυρία, με την οποία απέρριπτε την εξώδικη πρόσκληση που είχε λάβει, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και την άρνηση της κόρης του να επανασυνδεθεί μαζί του. Ο Γ. Φράγκος αρνιόταν να επιστρέψει τα 49 εκατομμύρια δολάρια καθώς υποστήριζε ότι του είχαν δοθεί ως δώρο, προίκα για το γάμο τους, και δεν θα έπρεπε να επιστραφεί αν χωρίσουν. Από το 1994 έως φέτος, 17 ολόκληρα χρόνια, διήρκεσε η υπόθεση. Οι συνεχείς μηνύσεις και δίκες τούς κόστισαν 700.000 ευρώ. Πρωτόδικα δικαιώθηκε ο κ. Φράγκος, στην τελευταία δίκη, όμως, το 2008, κερδισμένη ήταν η οικογένεια Χατζηιωάννου στην οποία επιδικάστηκε αποζημίωση 49 εκατομμυρίων δολαρίων. Έγινε έφεση η οποία απορρίφθηκε και στη συνέχεια αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο. Έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε εκ νέου στο Εφετείο Πειραιά, όπου και δικαιώθηκε η Κλέλια. Η προσφυγή του εφοπλιστή στον Άρειο Πάγο ήταν άκαρπη, με αποτέλεσμα να χρωστάει στον πρώην πεθερό του 130.000.000 δολάρια περίπου.
 Μετά τον θάνατο του Λουκά Χατζηιωάννου την υπόθεση είχε πάρει στα χέρια του ο αδελφός της Κλέλιας, Πόλυς, ενώ ο Στέλιος επέλεξε να περιμένει ως «εφεδρεία», αφού τα τρία αδέρφια είναι ενωμένα σαν μια γροθιά. Τελικά ο Πόλυς πείστηκε από τον πατέρα του κ. Φράγκου, Νίκο, να έρθουν οι οικογένειες σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για το ύψος της αποζημίωσης. Η προίκα O Γ. Φράγκος ήταν πλοίαρχος της Στρατιωτικής Ναυτικής Ακαδημίας της Αμερικής, όμως τα οικονομικά του δεν πήγαιναν τόσο καλά, δεν ήταν πλήρως αυτόνομος και ένα θέμα που τον ανησυχούσε ήταν μήπως η αγαπημένη του δεν είχε τα προνόμια που απολάμβανε στο πατρικό της. Τη λύση του την έδωσε ο πεθερός του, ο Λουκάς Χατζηιωάννου, ο οποίος θα έκανε τα πάντα τόσο για την ευτυχία της μονάκριβης και πολυαγαπημένης κόρης του όσο και για τον γαμπρό του που εκτιμούσε ιδιαίτερα. Έτσι, ο Λ. Χατζηιωάννου έδωσε στον γαμπρό του 49.000.000 δολάρια μέσω εννέα εμβασμάτων που διακινήθηκαν μεταξύ του 1990 και του 1993 σε δύο εταιρείες που είχε συστήσει ο Γ. Φράγκος και συγκεκριμένα προς τις εταιρείες Seaway Μaritime S.Α. και Ρermar Τransport S.Α. με έδρα τον Παναμά.
 Σκοπός των εμβασμάτων αυτών ήταν το να αγοραστούν πλοία για λογαριασμό των δύο εταιρειών που είχε ιδρύσει ο Γ. Φράγκος Ο σύζυγος της Κλέλιας προχώρησε άμεσα στην αγορά των πλοίων «Cleom» «Κaterinaf» και «Μaria F». Το έτος 1992 απέκτησε το «CleliaV ΗF», το «Αγγελική» και το «Captain Νicolas», ενώ το 1993 προχώρησε στην απόκτηση των πλοίων «Νέδη», «Loucas Η», «Όστρακον» και το «Clelias Luck». Όλα πλοία μεταφοράς χύδην και ξηρού φορτίου.
 Συνολικά, για την αγορά των πλοίων αυτών διέθεσε 119.789.083 δολάρια τα οποία προήλθαν από τα εμβάσματα του πεθερού του, αλλά και από δανειοδότηση που έλαβε από μια βρετανική τράπεζα και μια γερμανική, παρέχοντας προσωπικές εγγυήσεις και υποθηκεύοντας τα πλοία. Παράλληλα, όταν παντρεύτηκε την «πριγκίπισσα των τάνκερ» πήρε ως προίκα ένα διαμέρισμα στο Μονακό, ένα στο Λονδίνο, πολυώροφο κτίριο γραφείων στον Πειραιά και όροφο γραφείων στο Παλαιό Ψυχικό. Επίσης, απέκτησαν σπίτι στο Κεφαλάρι και εξοχικό στη Χίο, ενώ στο ζευγάρι εκχωρήθηκε και η θαλαμηγός «Lady C». Ο αείμνηστος Λουκάς Χατζηιωάννου σε ένδειξη εμπιστοσύνης και αγάπης προς τον άντρα της κόρης του δεν ζήτησε ποτέ να υπογραφούν συμβάσεις.
Απο το - http://www.dealnews.gr/nautilia/item

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.