Πόσο "κούρεμα" αντέχουν οι τράπεζες

Πώς αξιολογούν τώρα οι διεθνείς οίκοι τη δυνατότητα των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών να "αντέξουν" πιθανά "κουρέματα" στο δημόσιο χρέος - Οι κίνδυνοι, οι "εφεδρείες" και οι πιθανές επιδράσεις στο ταμπλό του Χ.Α. Φωτιά παίρνουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των τραπεζών καθώς προσπαθούν να εκτιμήσουν το ύψος των πιθανών κεφαλαιακών ενισχύσεων που χρειάζονται,
κάθε φορά που κάποιο σενάριο ακούγεται για το μέλλον των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Αν και η κυβέρνηση δηλώνει επισήμως ότι το μόνο που διαπραγματεύεται είναι η επιμήκυνση του χρέους προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΔΝΤ, σε καθημερινή σχεδόν βάση ακούγονται σενάρια:

• Για επαναγορά κρατικού χρέους μέσα από νέο χαμηλότοκο δάνειο που θα μας δοθεί (αυτό θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση αρκετών δισ. ευρώ, αφού το χρέος θα αγοραστεί με τιμή ομολόγων κοντά στα τρέχοντα επίπεδα και προφανώς πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική του αξία).
• Για επιμήκυνση ή ανανέωση του δημόσιου χρέους προς τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και ενδεχομένως προς όποιον άλλον ήθελε προκύψει.
• Για "κούρεμα" στις τιμές των ομολόγων, που άλλοι υπολογίζουν γύρω στο 25% και άλλοι πιθανολογούν ότι μπορεί να φτάσει έως και το 50%.


http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/624329/Article.aspx

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.