H κυβέρνηση απαξιώνει την Εμπορική Ναυτιλία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση όσο αφορά την αντιμετώπιση της Εμπορικής Ναυτιλίας από την κυβέρνηση:
«Εδώ και μήνες η Κυβέρνηση επιμένει στην κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στην
απαξίωση του Λιμενικού Σώματος και τον περιορισμό του σε καθήκοντα ακτοφυλακής.
Μάλιστα προσπαθεί να μας πείσει ότι οι ενέργειες της δεν είναι εχθρικές, αλλά στέφονται με επιτυχία, παρά τις αντιδράσεις όλων μα όλων των σχετιζόμενων με τη ναυτιλία φορέων και παρά την πραγματικότητα η οποία συνεχώς τη διαψεύδει.
Διότι –ενδεικτικά- μόνο τυχαίες δεν είναι οι αντιδράσεις τόσο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε), όσο και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλίας Συνεργασίας (Committee) του Λονδίνου. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και σημαντικές, με αποκορύφωμα τη φημολογούμενη πρόθεση του μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου να εγκαταλείψουν τα πλοία του το ελληνικό νηολόγιο.
Και, όμως, η Κυβέρνηση συνεχίζει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, ενώ φτάνει στο σημείο να ζητά δια στόματος του Υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη, να στηρίξουν οι εφοπλιστές την ελληνική σημαία, την οποία η ίδια απαξιώνει και για την οποία ο κ. Επαμεινώνδας Εμπειρίκος δήλωσε ότι βρίσκεται υπό απειλή!
Τελικά κάτι δεν πάει καλά. Είτε η Κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται είτε είναι σκόπιμη η απαξίωση του διαχρονικά πετυχημένου διοικητικού φορέα της εμπορικής μας ναυτιλίας.
Και αυτό δυστυχώς συμβαίνει τη στιγμή που η πατρίδα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να επενδύσει στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και ιδιαίτερα στην εμπορική ναυτιλία, αν αναλογιστούμε ότι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα μόνο για το 2010 άγγιξε τα 14 δισ. Ευρώ».
Απο το - http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=6&contentid=14008

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.