Στροφή σε ευέλικτα πλοία με μεγάλη χωρητικότητα


ΟιΈλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν χρυσοφόρα «Kamsarmax»

Σε ευέλικτα πλοία με μεγάλη χωρητικότητα στρέφονται οι Έλληνες εφοπλιστές μέσα στο 2010. Πλοία
που να χωράνε παντού σε σχέση με
της ίδιας χωρητικότητας αλλά μεγαλύτερου μεγέθους «αδελφά» τους
 βαπόρια.
Και αυτά είναι τα φορτηγά μεταφοράς ξηρού φορτίου, τύπου   kamsarmax, όπως είναι γνωστά στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.
Τα πλοία αυτά έχουν μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα από τα Panamax και φθάνουν τους 82.000 τόνους. 
Ήδη Έλληνες εφοπλιστές έχουν βάλει παραγγελίες, μέσα στο 2010, στα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής. Θεωρούν ότι η συγκυρία τους ευνοεί ενώ εκτιμούν ότι τα ναυπηγεία γεμίζουν και άρα πρέπει να προλάβουν ώστε να έχουν πάρει θέση και προβάδισμα στη νέα μετά την οικονομική κρίση εποχή.
 Η Safe Bulkers, του Πόλυ Χατζιωάννου έχει παραγγείλει για δυο kamsarmax μεταφορικής ικανότητας 82.000 dwt το ένα συνολικής αξίας 64,4 εκατ. δολ . Τα πλοία αναμένεται να παραληφθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Ο όμιλος Ρέστη, υπέγραψε συμβόλαια  με τα ναυπηγεία Hyundai της Κορέας για τη ναυπήγηση τριών kamsarmax. Ο Βίκτωρ Ρέστης αναφερόμενος σε αυτόν το τύπο πλοίου επεσήμανε, πρόσφατα, ότι  αναμένεται να έχουν σημαντική ζήτηση και αυξημένη αποδοτικότητα τα επόμενα χρόνια. 
Η  Paragon Shipping, του Μιχάλη Βοδούρογλου, ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίων για τη ναυπήγηση δύο kamsarmax.
Σύμφωνα με την ναυλομεσιτική εταιρεία «Allied Shipbroking», στο πρώτο τρίμηνο έχουν υπογραφεί ναυπηγικές συμφωνίες ύψους 1,7 δισ. δολαρίων περίπου για την κατασκευή 37 πλοίων από Έλληνες εφοπλιστές.

Απο το - http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=67508
 

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.