O Aνδρέας Βγενόπουλος: επιχειρηματίας και πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού Α.Ο. στην ξιφασκία.

O Aνδρέας Βγενόπουλος (γεν. 1953) είναι Έλληνας επιχειρηματίας και πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού Α.Ο. στην ξιφασκία.
Είναι εγγονός του παλαιού παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος διετέλεσε και
πρόεδρος της ΕΠΣΑ τη δεκαετία του '50. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας το 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981 και κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του ποδοσφαιρικού τμήματος στα πρώτα χρόνια του επαγγελματισμού. Τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στην ομάδα με το 'Χρυσό Τριφύλλι'.
Είναι αντιπρόεδρος του Marfin Investment Group, επικεφαλής του μεγαλύτερου επιχειρηματικού γκρουπ της Ελλάδας το οποίο περιλαμβάνει την Marfin Popular Bank και μεταξύ άλλων ελέγχει το 80% της Vivartia (πρώην Δέλτα, Chipita, Μπαρμπα-Στάθης, Goody's), το νοσοκομείο 'Υγεία' και τα μαιευτήρια 'Μητέρα' και 'Λητώ', την Attica Holdings που έχει τα Super Fast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Cyprus Hilton, τη Singular Logic, κ.ά.
Τον Ιανουάριο του 2008 προχώρησε στην δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (Π.Ε.Κ.), στην οποία είναι και επικεφαλής, με σκοπό την πολυμετοχικότητα ή την εξαγορά της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο. και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. .
 
Πηγή Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια http://el.wikipedia.org

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.