Πρόστιμο $ 2,4 εκατ. στην Cardiff Marine του Οικονόμου στις ΗΠΑ για ρύπανση

Πρόστιμο 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε αμερικανικό δικαστήριο στην ελληνικής ναυτιλιακής Cardiff Marine συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου μετα την παραδοχή από πλευράς της ναυτιλιακής της ενοχής της σε κατηγορίες θαλάσσιας ρύπανσης. Η Cardiff σύμφωνα με την ναυτιλιακή επιθεώρηση TradeWinds παραδέχτηκε ενώπιον του αμερικανικού δικαστηρίου ότι παραποίησε τα αρχεία του πλοίου αναφορικά με τον καθαρισμό των δεξαμενών του απόρροια του οποίου ήταν η απόρριψη στην θάλασσα λυμάτων που περιείχαν πετρελαιοειδή. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Capitola ναυπήγησης 2001 και χωρητικότητας 74.800 τόνων.
Η ναυτιλιακή που έχει έδρα την Λιβερία και λειτουργεί στον Παράδεισο Αμαρουσίου παραδέχτηκε επίσης σύμφωνα πάντα με το TradeWinds ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις στην αμερικανική ακτοφυλακή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πλοιοκτήτης καταδίκασε επίσης σε 3 έτη δικαστική επιτήρηση στα πλαίσια περιβαλλοντικής πολιτικής που περιλαμβάνει και τον έλεγχό του από τρίτο ανεξάρτητο μέρος.

Η έρευνα των αμερικανικών αρχών ξεκίνησε τον Μάιο του 2010 μετά από καταγγελία κληρικού που επέβαινε στο πλοίο στα πλαίσια εκτέλεσης ποιμαντορικής αποστολής. Σύμφωνα με την κατάθεση του ένα μέλος του πληρώματος του μίλησε για "παράξενες δουλειές" στο μηχανοστάσιο που περιλάμβαναν και έναν «μαγικό αγωγό». Ο αγωγός αποδείχτηκε πως αποχέτευε λήμματα απευθείας στην θάλασσα χωρίς να περνούν από την απαραίτητη επεξεργασία και τον εξοπλισμό που επιβάλλουν οι κανονισμοί

Πληροφορίες θέλουν το μέλος του πληρώματος να δίνει μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα της απόρριψης των λυμάτων στον κληρικό σε μνήμη τύπου flash και να του ζητά να τα δώσει στο Λιμενικό των ΗΠΑ. Οι έρευνες επιβεβαίωσαν τα παραπάνω ενώ καταθέσεις του πληρώματος έδειξαν ότι η διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί πολλάκις. “Η Cardiff Marine παραβίασε κατάφωρα το νόμο απορρίπτοντας πετρελαιοειδή στον ωκεανό ενώ μετά είπε ψέματα στην ακτοφυλακή δήλωσε ο εισαγγελέας της περιφέρειας του Maryland, Rod J Rosenstein.


Γ.Γ.Λ.


ΑΠΟ-.newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.