Ο πέμπτος όροφος
Ένα κτίριο, δύο υπουργεία, δύο υπουργοί, δύο υφυπουργοί, αμέτρητοι γενικοί γραμματείς, και στη μέση η ναυτιλία. Όχι διοικητικός φορέας δεν λέγεται αυτό, αλλά ούτε «γάμο αλά ελληνικά» δεν το λες. «Σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχει δυαρχία και ίσως να είμαι ο τελευταίος που θα ήθελε τη διάλυση, αλλά δεν είναι αυτό το οποίο οραματιζόμαστε». Με τον τρόπο αυτό το περιέγραψε ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης.
Η ναυτιλία
Το μήνυμα πάντως το έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης τόσο προς τους συντάκτες του σχεδίου νόμου που διαχωρίζει το Λιμενικό από τη ναυτιλία όσο και προς όσους θα κληθούν να το ψηφίσουν ή να το καταψηφίσουν. «Σήμερα καλούμαστε να στηρίξουμε τη διάλυση ή μη της ναυτιλίας. Εγώ δεν έχω τίποτα με κανέναν πολιτικό και με κανέναν υπουργό. Αυτό το οποίο λέω είναι να γίνει η Ακτοφυλακή ξεχωριστά από το Λιμενικό ή το Λιμενικό να παραμείνει στη ναυτιλία. Να στηρίξουμε τη ναυτιλία στηρίζοντας την Ελλάδα», είπε μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Νιρβάνα
Ο δε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δείχνει να έχει προηγούμενα με κάποιους από τη θητεία του ως υπουργού ΥΕΝ. ««Κάποιοι ήταν βολεμένοι. Κάποιοι δεν ήθελαν να φύγουν από τη νιρβάνα τους», είπε στην ομιλία του. Πάντως, στην Ακτή Μιαούλη ακόμα θυμούνται τις διαβεβαιώσεις που έδινε, όταν η κυβέρνηση επιχείρησε για πρώτη φορά τη διάλυση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας, ότι ουδεμία σχέση είχε με το «έγκλημα».
Πληρωμένη απάντηση
Στην «κακία» του ο Χρήστος Παπουτσής έλαβε «πληρωμένη» απάντηση από τον Θ. Βενιάμη, ο οποίος, αφού τόνισε ότι «δεν γίνεται υπουργείο με καθηγητές, με συμβούλους, με μόνιμους υπαλλήλους και με μετακινήσεις πολιτικών υπαλλήλων από τον ΟΣΕ ή από την Ολυμπιακή», προσέθεσε: «Δεν είναι ανάγκη να καταργήσουμε το Λιμενικό. Καλά ήταν το Λιμενικό και καλά ήμασταν και εμείς στη νιρβάνα, με τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος».
AΠO-paraskevi13.com