ΙΕΑ: Προειδοποιεί για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση

H παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κινδυνεύει με επιβράδυνση εάν οι τιμές του πετρελαίου διατηρηθούν στα επίπεδα των 100 δολ το βαρέλι, επανέλαβε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου οργανισμού ενέργειας, Νομπούο Τανάκα, τονίζοντας πως οι επιπτώσεις θα είναι ανάλογες με την οικονομική κρίση του 2008. 
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην γενική ανησυχία και αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω της Λιβύης, όπου η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς έχει διαταραχθεί, με αποτέλεσμα οι τιμές του μαύρου χρυσού να έχουν εξακοντίζονται.

Αυτήν την φορά, το πλήγμα θα έρθει για τις αναδυόμενες οικονομίες, υπογραμμίζει ο κ. Τανάκα, καθώς είναι αυτές που συντηρούν την αναθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας, και ήδη παρατηρείται συγκράτηση όσον αφορά την αγορά φορτίων πετρελαίου.

Διευκρινίζει ωστόσο πως ο ΟΠΕΚ είναι έτοιμος να παρέμβει με αιχμή του δόρατος την Σαουδική Αραβία, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή και να συγκρατηθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι τιμές προσθέτοντας πως υπάρχει άφθονο πετρέλαιο και από άλλες πηγές πέραν των υπό αναταραχή χωρών.


ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.