Αλλαγή χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων ΝΕΛ


Την αλλαγή στη χρήση/διάθεση μέρους των κεφαλαίων, που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου ΑΕ.

Ειδικότερα, για τους σκοπούς περαιτέρω ενίσχυσης του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας, όσον αφορά την τρέχουσα δραστηριότητά της, από το ποσό, που είχε προβλεφθεί ότι θα χρησιμοποιηθεί για τη γενικότερη ενίσχυση του κεφαλαίου
κίνησης, διατίθεται συνολικά το ποσό των 24.235.004 ευρώ για το κεφάλαιο κίνησης της τρέχουσας δραστηριότητας των εταιρειών του ομίλου, αντί του αρχικώς ορισθέντος ποσού των 14.680.000 ευρώ, που αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο. Έτσι, μειώνεται στα 13.364.996 ευρώ από 22.920.000 ευρώ, δηλαδή κατά 9.555.004 ευρώ, το ποσό εκ των αντληθέντων κεφαλαίων, που θα χρησιμοποιηθεί, για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησής της, που αφορά την ανάπτυξη των εργάσιών της. 

Οι λόγοι, που επέβαλαν την αλλαγή αυτή, είναι:

- καθυστέρηση στην είσπραξη των απαιτήσεων από την εκτέλεση δρομολογίων, βάσει των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, που έχουν ανατεθεί στις εταιρείες του ομίλου.

- η αύξηση της τιμής των καυσίμων, που απαιτεί μεγαλύτερη δαπάνη.

- η αλλαγή πιστωτικής πολιτικής των εταιρειών πετρελαιοδότησης.

Η παραπάνω τροποποίηση, που αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο, τελεί υπό την έγκριση της προσεχούς έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10.03.2011. Η ανωτέρω αλλαγή δεν επιφέρει μείωση στο ποσό εκ των αντληθέντων κεφαλαίων, που είχε προβλεφθεί ότι θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του τραπεζικού δάνεισμού της, ενώ μεταβάλλει το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, μόνον ως προς το ότι μειώνεται το κεφάλαιο, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των γραμμών "Ιταλία-Χώρες Αδριατικής" και "Τουρκία- Ελλάδα".


ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.