Προβλέψεις της BIMCO για τη ναυτιλία μετά το σεισμό στην Ιαπωνία

O πρωτοφανής σεισμός στην Ιαπωνία θα επηρεάσει τη ναυτιλία επισημαίνει η Bimco σε ανακοίνωση της αναφερόμενη στα αυτονόητα, αναφέρει το reporter.gr.
Οι επιπτώσεις παραμένουν ακόμη άγνωστες τονίζεται και προς το παρόν το μόνο βέβαιο είναι οι σοβαρότατες ζημιές των λιμενικών εγκαταστάσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Βραχυπρόθεσμα κάθε μεταφορική δραστηριότητα προς αυτό το τμήμα της χώρας θα διακοπεί και αυτό επηρεάζει όλους τους κλάδους.
Μεσοπρόθεσμα ωστόσο η μεταφορική ζήτηση θα αυξηθεί καθώς η χώρα θα μπει σε τροχιά ανοικοδόμησης.

Τα container ειδικά θα δεχθούν πιέσεις καθώς οι ζημιές στα εργοστάσια έχουν τραγική επίπτωση στις εξαγωγές, ενώ στα φορτηγά ενδέχεται να υπάρξει ζήτηση καθώς η Ιαπωνία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγής iron ore και άνθρακα.

Το κλείσιμο κάποιων πυρηνικών εργοστασίων θα μετατοπίσει το βάρος παραγωγής ενέργειας στα θερμοηλεκτρικά που επιπλέον θα αναζητήσουν πρώτη ύλη καθώς τα αποθέματα τους κατέληξαν στην θάλασσα μετά το τσουνάμι.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις μεταλλουργίες όσον αφορά τα αποθέματα τους σε σιδηρομετάλλευμα.

Όσον αφορά τα δεξαμενόπλοια, και εδώ η εικόνα είναι μικτή. Αρκετά ιαπωνικά διυλιστήρια έχουν υποστεί ζημιές, όποτε οι εισαγωγές αργού όσο και οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου ανεκόπησαν προσωρινά.

H Ιαπωνία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, με το 99% των εισαγωγών της να έρχεται από τον Περσικό Κόλπο. Από την άλλη πλευρά με τον σεισμό έκλεισε περίπου το ένα τρίτο των διυλιστηρίων της.

Όλα τώρα θα εξαρτηθούν από το πόσο καιρό θα αποκατασταθούν οι ζημιές.


ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.