Οι Τούρκοι πουλάνε εκτάσεις στο Καστελόριζο

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στην θαλλάσσια περιοχή κοντά στο Καστελόριζο σε μια προσπάθεια να φέρουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων σχετικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Συγκεκριμένα η εταιρεία Turkish Petroleum Corp προχωρά σε διεθνή διαγωνισμό για την εκμετάλλευση θαλάσσιων εκτάσεων σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η κίνηση αυτή θεωρείται στρατηγική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή.

Ωστόσο η Άγκυρα δεν χάνει ευκαιρία να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου από τα δυτικά όρια της κυπριακής ΑΟΖ, μέχρι και νότια της Κρήτης.

Η Τουρκία, την περασμένη Τρίτη εξέδωσε οδηγίες σε ιταλικό ερευνητικό πλοίο, που βρισκόταν εντός της ελληνικής ΑΟΖ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να απαντήσει με διάβημα, ενώ στις 12 Μαρτίου τουρκική κορβέτα είχε επιχειρήσει να κάνει έλεγχο στο ίδιο πλοίο.

Σύμφωνα όμως με το «Έθνος της Κυριακής», η Τουρκία δεν μένει μόνο στην παρενόχληση πλοίων. Την περασμένη Τρίτη, με δημοσίευση στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, η Turkish Petroleum Corp (ΤΡΑΟ), ανακοίνωσε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στοιχείων στη Μεσόγειο, χωρίς να δίνονται στοιχεία για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Επίσης η ΤΡΑΟ, έχει ήδη βγάλει σε διαγωνισμό το 50% έντεκα θαλάσσιων εκτάσεων στον κόλπο της Αττάλειας, αλλά και νοτιότερα σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Γίνεται πλέον φανερό ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή, με τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την Ελλάδα να είναι καθοριστικής σημασίας.



ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.