Την καβοδεσία αναλαμβάνει ο ΟΛΠ


Το έργο της καβοδεσίας εξ'ολοκλήρου αναλαμβάνει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, με μικρότερο τιμολόγιο από εκείνο που κατέβαλαν σε ιδιωτική εταιρεία οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.


Aπό τα δικαιώματα καβοδεσίας εξαιρούνται τα υδροπτέρυγα (δελφίνια) και τα μικρά επιβατηγά του Αργοσαρωνικού (σκάφη μέχρι 150 κ.ο.χ.).

Το τιμολόγιο το οποίο εγκρίθηκε για την καβοδεσία είναι:

(α) Κρουαζιερόπλοια: 125 ευρώ ανά στάδιο

(β) Φορτηγά πλοία: 75 ευρώ ανά στάδιο

(γ) Επιβατηγά: από 200-950 ευρώ το μήνα, αναλόγως του μήκους του πλοίου και ανεξαρτήτως αριθμού αφίξεων και όχι με ποσά κατά αναχώρηση-άφιξη, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας είχε εκφράσει την 'έντονη δυσαρέσκειά της με αφορμή τις αυξήσεις κατά 40% για την καβοδεσία πλοίων που είχε ανακοινώσει ιδιωτική εταιρεία απο τις 08/02/2011.

Ηδη στο εμπορικό λιμάνι το λύσιμο-δέσιμο των εμπορευματοκιβωτίων στα πλοία διεξάγεται από την εργατική ομάδα του Ο.Λ.Π. Α.Ε., ενώ στο χώρο της κρουαζιέρας ο εφοδιασμός των πλοίων γίνεται υπό την εποπτεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε. με μείωση του κόστους για τις εταιρίες κρουαζιέρας κατά 35%.

Επίσης πρόκειται να αναληφθεί από τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. και το έργο του λυσίματος-δεσίματος των αυτοκινήτων στο car terminal.


ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.