ΗΠΑ πιέζουν Μέρκελ για το ελληνικό χρέος

Βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σχετικά με την συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, εμφανίστηκε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.
«Οι ηγέτες ολόκληρης της Ευρώπης, όχι μόνο ο παριστάμενος υπουργός (Σόιμπλε), έχουν πράξει μέχρι σήμερα ό,τι ήταν αναγκαίο και έχουν καταστήσει σαφές ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί στο εξής όχι μόνο για τη στήριξη του ευρώ αλλά και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές οικονομίες» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής του στη Γερμανία συναντήθηκε επίσης και με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

«Οι συζητήσεις που είχα επιβεβαίωσαν την πεποίθησή μου ότι οι ευρωπαϊκές αρχές αντιλαμβάνονται τι είναι απαραίτητο να γίνει» δήλωσε ο Γκάιτνερ αναφερόμενος στις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν στις προσεχείς Συνόδους Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τις κυβερνήσεις που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

«Η Ελλάδα, η Ιρλανδία όπως και άλλες κυβερνήσεις εφαρμόζουν ιδιαίτερα δύσκολα προγράμματα για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων» είπε ο Γκάιτνερ.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε ασφαλώς να συγχαρεί τους «οικοδεσπότες» Γερμανούς για τις οικονομικές επιδόσεις τους οι οποίες αντανακλώνται άλλωστε στα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για το βιομηχανικό κλάδο.

Αναφορικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος εκτιμώντας ότι καταγράφεται «σταδιακή ενίσχυση της οικονομίας σε παγκόσμια κλίμακα».

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη θέση συγκριτικά με τρεις, έξι ή εννέα μήνες νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντησή του με τον Σόιμπλε.

ΑΠΟ-theseanation.gr ΜΕ Πηγή: “Το Βήμα”

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.