Ιταλικό «όχι» σε πλοίο με Μαροκινούς από τη Λιβύη

Οι ιταλικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στα ιταλικά χωρικά ύδατα ενός μαροκινού οχηματαγωγού που μεταφέρει 1.850 ανθρώπους, κυρίως Μαροκινούς που διέφυγαν από τις μάχες στη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα λιμενικός αξιωματούχος.
Σε δηλώσεις του ο Αντόνιο Τζούμο, αξιωματούχος του λιμανιού της Αουγκούστα, στη Σικελία τόνισε ότι: «Το πλοίο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών μας, στα διεθνή ύδατα. Ζήτησαν να μπουν στο λιμάνι για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα. Τους είπαμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει απαγορεύσει την είσοδό τους».


Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το μαροκινό οχηματαγωγό Mistral Express έφθασε από την Τρίπολι μεταφέροντας 1.715 Μαροκινούς, 39 Λίβυους και 82 άλλους ανθρώπους προερχόμενους από την Αλγερία, την Αίγυπτο, το Μαλί, τη Μαυριτανία, τη Συρία, το Σουδάν και την Τυνησία.

Το πλοίο, το οποίο απέπλευσε την Κυριακή από την Τρίπολη, φέρεται ότι έχει ναυλωθεί από την κυβέρνηση του Μαρόκου για τον επαναπατρισμό των μαροκινών υπηκόων που διαφεύγουν από τη Λιβύη.

Το υπουργείο δεν ήταν σε θέση να δώσει άμεσα πληροφορίες σχετικά με το οχηματαγωγό αυτό. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το υπουργείο εκτιμά ότι δεν έχει στη διάθεσή του επαρκή "επιβεβαιωμένα στοιχεία" για να δεχθεί την είσοδο του πλοίου στα ιταλικά χωρικά ύδατα.











ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.