Σαρώνουν οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών αγγίζοντας τα $2 δισ. στο πρώτο τρίμηνο


Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αγορές νέων και παλιών πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών τους πρώτους τρεις μήνες του έτους αφού η αξία τους ανήλθε στα 1,9 δις. δολ.

Με επενδύσεις συνολικού ύψους 1,9 δισ. δολαρίων σε παραγγελίες για νεότευκτα και αγορές πλοίων, έκλεισαν το πρώτο τρίμηνο του 2011 οι Έλληνες εφοπλιστές.

Μεγάλο μέρος εξ αυτών κατευθύνθηκαν σε παραγγελίες για 29 νέα πλοία για μερικά εκ των οποίων η αξία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή γεγονός που μεταφράζεται σε ενδεχομένως ακόμη μεγαλύτερη συνολική επένδυση.
Τα στοιχεία αυτά συγκέντρωσε η Golden Destiny. Τα νεότευκτα είναι μοιρασμένα μεταξύ πλοίων μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου και containerships. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις είναι η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, Τσάκου, ο Μιχαήλ Μποντούρογλου, ο Ντίνος Μαρτίνος και ο Κρίτων Λεντούδης. Τον Απρίλιο και ο Ευάγγελος Μαρινάκης παρήγγειλε containerships.
Το 2010 οι ελληνικές παραγγελίες ανήλθαν στις 250 . Στις αγοραπωλησίες παλιότερων πλοίων τώρα οι Έλληνες αγόρασαν 37 πλοία αξίας 829,7 εκατ. δολαρίων. Τα 13 είναι φορτηγά, τα 12 και 10 είναι containerships.
Οι πράξεις αυτές αντιπαρατίθενται των συνολικά 297 παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο.




ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.